Кулінарний майстер-клас: рецепти блюд з різних країн
Опубліковано 15 Травень 2025 о 10:00
Блог Діти в місті Запоріжжя > Кулінарний майстер-клас: рецепти блюд з різних країн

Photo: Freepik
Знайомство з різними культурами через їжу – чудова ідея для спільного дозвілля. Звичайне приготування їжі можна перетворити на майстер-клас, справжню пригоду та пізнавальну діяльність. Не виходячи з дому можна «відвідати» Мексику, поласувати італійською піцою або спробувати приготувати щось екзотичне. «Діти в місті» зібрали для вас добірку цікавих рецептів з різних куточків світу.
Тако з гострою куркою та гуакамоле
Хрустка тортилья, пряна курка, свіжа зелень – це справжній вибух смаків. Мексика – це про щедрість та справжній темперамент. Мексиканська кухня гостра, з характером, але надзвичайно смачна! Не забудьте включити на фоні чудову музику або подивитися мультик «Тайна Коко».
Video: Ігор Корнійчук
Тайський суп Том Ям
Тайський суп Том Ям сьогодні дуже поширений та популярний. В різній рецептурі його подають в ресторанах азійського спрямування. Хтось готує його в традиційній рецептурі, інші додають кокосове молоко для більш ніжного смаку. Гарний рецепт запропонував український шеф-кухар Євген Клопотенко.
Video: Євген Клопотенко
Ризото з білими грибами
Італійську піцу ви, мабуть, вже готували або мали нагоду спробувати в якомусь закладі. Ми пропонуємо вивчати Італію далі. Приготуйте ризото – кремову, насичену страву з легким присмаком пармезану.
Video: Масляна
Кіш Лорен
Французький ніжний пиріг з начинкою дозволить вам відчути дух Франції. Класика, яка робить будь-який обід елегантним без зайвих зусиль. До речі, оригінальна назва цього пирога походить з німецьких земель. Але сьогодні ця вишукана кухня особлива популярна у Франції.
Video: Євген Клопотенко
Читайте також: Смачно та яскраво: добірка рецептів з моркви
Чана масала
Прийшов час переходити до більш екзотичних страв та відправлятися до Індії. Пряна страва з нутом у томатно-цибульному соусі з великою кількістю спецій нікого не залишить байдужим. До речі, це вегетаріанська страва.
Video: Full Kitchen
Тажин з куркою та овочами
Ця страва походить зі Сходу, а точніше – з Марокко. Ароматна пряна страва, яка перенесе вас в атмосферу східних базарів та вуличної їжі. До речі, можете прочитати книжку української мандрівниці 1930-х років Софії Яблонської «Чар Марокко» про її знайомство з цією культурою цілих 100 років тому.
Video: Кухня бородача
Фейжоада
Національне блюдо в Бразилії – це густа страва з чорної квасолі, різних видів м’яса та спеціями. Ця страва готується доволі довго, але варта того, щоб її спробувати.
Video: Home Chef Seattle
Вам може сподобатися наша стаття: Добірка рецептів з гарбуза