Страви з макаронами-черепашками для вегетаріанців


Опубліковано 25 Жовтень 2024 о 16:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Харчування >  Страви з макаронами-черепашками для вегетаріанців


Страви з макаронами-черепашками для вегетаріанців

Photo: maudau.com.ua


Смачно та корисно харчуватися мають усі. І люди, які вирішили свідомо відмовитись від м'яса, — не виняток. Для вегетаріанців створено багато рецептів оригінальних страв і лише з макаронами їх десятки. Це один із найбільш популярних продуктів, який готується лічені хвилини. А якщо є більше часу, можна створювати із макаронами справжні кулінарні шедеври. Причому із простих та доступних продуктів.


Вегетаріанська паста з черепашками


Найбільш проста у приготуванні паста з грибами. Для неї потрібні печериці, цибуля, оливкова олія, спеції, кокосове молоко.


Краще вибирати макарони-черепашки із твердих сортів пшениці, без курячих яєць у складі. Але варто орієнтуватися на свої принципи та переваги.


Макарони відварити звичним способом, дотримуючись вказаного на упаковці часу. Почистити і порізати дрібними шматочками цибулю, обсмажити до золотистого кольору на оливковій олії. Подрібнити скибочками гриби, покласти у сковороду. Посолити, додати спеції, тушкувати під кришкою до готовності. Коли гриби стануть м'якими, налити кокосове молоко та перекласти готові макарони-черепашки у сковороду. Довести до кипіння, зняти з вогню і дати трохи настоятися. Подавати страву гарячою, посипавши зверху петрушкою та горіхами. На приготування такої пасти потрібно близько 40 хвилин.


Черепашки з овочами в духовці


Овочі, запечені з макаронами, — смачна дієтична страва, яка підходить не лише для веганів, а й для людей, які бажають скинути зайву вагу. Для приготування за класичним рецептом потрібно придбати овочі – болгарський перець, помідори, баклажани, цукіні. А також вибрати відповідні макарони (обов'язково дивитися склад).

  1. Черепашки відварити в підсоленій воді, викласти на друшляк, полити оливковою олією та перемішати.
  2. Очистити від насіння болгарський перець, нарізати скибочками, помідор - невеликими часточками, баклажани та цукіні - квадратиками.
  3. Овочі посолити, додати спеції за смаком, додати їх у макарони, перемішати.
  4. Викласти суміш у форму і відправити запікатися на 25 хвилин. Накрити фольгою, щоб страва вийшла м'якою та соковитою, але це необов'язково.
  5. Перевірити готовність овочів. Якщо потрібно, залишити в духовці ще на декілька хвилин.

У цей рецепт за бажанням можна додати печериці. Але навіть без них страва вийде смачною і дозволить надовго забути про почуття голоду. Приготування займе не більше години, для рецепту підійдуть будь-які овочі та макарони, які є на кухні. Якщо запаси закінчилися, їх можна відновити у магазині МАУДАУ, де є все, що необхідне для кухні. Пасти та запіканки з овочами та макаронами – це ситно, смачно та корисно. Такі страви подарують гарний настрій, здивують близьких та гостей.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук