Коли вдома ремонт: як вибрати змішувач для ванної


Опубліковано 18 Жовтень 2024 о 11:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Статті >  Коли вдома ремонт: як вибрати змішувач для ванної


Коли вдома ремонт: як вибрати змішувач для ванної

Photo: Freepik


Ремонт – це завжди безліч клопотів та складнощів, з якими стикається сім’я. Треба обрати найкращі будівельні матеріали по ціні та якості. А ще щоб все подобалося та пасувало одне до одного. Наприклад, облаштовуючи ванну кімнату, треба ретельно обирати сантехніку: умивальник, змішувач для ванної, душове обладнання. Якість цих матеріалів впливатиме на вашу рутину та загальний вигляд ванної кімнати.

То як обирати сантехніку? Розберемося на прикладі змішувача.


Розбираємося в основах


В магазинах представлено декілька типів змішувачів для ванної кімнати, кожен з яких має свою специфіку.

  • змішувачі з одним отвором,
  • змішувачі з окремими ручками,
  • змішувачі центральної установки,
  • настінні змішувачі,
  • безконтактні змішувачі.

Обираючи змішувач для ванної, враховуйте ваші смаки та дизайн кімнати. Наприклад, змішувачі з одним отвором дуже зручні для використання і займають небагато місця. А от змішувачі з окремими ручками виглядають більш елегантно, однак і місця для них знадобиться більше. Дуже сучасно і незвично виглядають настінні змішувачі. Вони встановлюються на стіні над раковиною, створюючи елегантний вигляд.

Перед тим, як купувати змішувач, порадьтеся зі спеціалістами, щоб бути впевненими в тому, що він підійде для вашої ванни та буде простий в установці. Бо, наприклад, настінні змішувачі можуть потребувати професійної допомоги.


Обираємо матеріал



Photo: Freepik


Особливу увагу варто приділити матеріалу, з якого виготовлений змішувач. Це впливатиме на його довговічність та зовнішній вигляд після чисельних прибирань.


Виділяють декілька найпоширеніших матеріалів для змішувача:

  • латунь (міцна та стійка до корозії),
  • нержавіюча сталь (стійка до іржі),
  • цинковий сплав (дешевші, але не дуже довговічні).

Варто також звернути увагу на оздоблення змішувача, адже це впливає на його обслуговування та в цілому на естетику кімнати.


Економія при використанні



Photo: Freepik


Враховуючи постійне підвищення цін на комунальні платежі, при виборі змішувача необхідно звертати увагу на ефективність використання води. Обирайте змішувачі з економним аератором, які дозволять вам заощаджувати до 20% води, зберігаючи при цьому хороший тиск води.

Варто також звернути увагу на безпечність змішувача. Особливо, якщо у вас є діти. Вибирайте сантехніку, яка має технологію захисту від опіків. Така функція допоможе вберегти маленьких дітей під час миття рук.


Якщо ви не хочете розбиратися в усіх нюансах, завжди можна замовити ремонт ванної під ключ, щоб усі нюанси продумали за вас.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук