Особливості вибору ліжка для дитячої кімнати


Опубліковано 27 Вересень 2024 о 11:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Лайфхаки для батьків >  Особливості вибору ліжка для дитячої кімнати


Особливості вибору ліжка для дитячої кімнати

Photo: aklas.ua. Розкладне крісло-ліжко MatroLuxe


Якісний сон - запорука здоров'я та гарного самопочуття для дітей. Забезпечити його можна лише за умови покупки ідеального дитячого ліжка. Це питання вимагає вдумливого вивчення і доведеться переглянути не один варіант.


Основні критерії вибору ліжка у дитячу 


Вибираючи ліжка або крісла-ліжка у дитячу кімнату, важливо враховувати вік дитини.


Від цього безпосередньо залежатиме тип меблів. Загалом виділяють:

  • ліжко для новонароджених;
  • для дітей віком від двох до п'яти років;
  • для школярів.

Підбираючи модель першої категорії, важливо враховувати, щоб ліжко було безпечним для малюка і він не міг з нього випасти. Тому найкраще підійдуть моделі з високими бильцямим, які за бажання можна регулювати. Важливо, щоб руки та ноги дитини не застрягали у вертикальних балках. Ще один критерій вибору – якість фарби та оббивки. Вони не повинні мати хімічних, шкідливих чи алергенних речовин, адже діти звикли все куштувати на смак. Якщо це дерев'яні ліжечка, необхідно вибирати варіант з ідеально гладкою поверхнею, щоб дитина не порізалася про шорсткість.


Купити дитяче ліжко найкраще в магазині, де надають усі сертифікати.



Photo: aklas.ua. Підліткове ліжко Метакам


Для дітей віком від двох до п'яти років вже можна підібрати варіанти без билиць та перегородок. Але тут важливо враховувати зріст та комплекцію дитини, і вибрати модель відповідно до цих параметрів. Щодо зовнішнього оформлення, то це можуть бути фігурні ліжка, наприклад у вигляді машинок, або класичні — тут важливо враховувати побажання дитини. Для школярів підійдуть вже простіші моделі, такі як у дорослих.

До важливих критеріїв вибору ліжка належить також міцність та жорсткість матраца. У разі, якщо є протипоказання до здоров'я, слід вибрати варіант з ортопедичними вставками. Але й загалом, вони не повинні бути надто м'якими. Міцність кріплень билиць та основи також важлива, адже діти можуть використовувати ліжко не тільки для сну, а й для активних ігор. У цьому випадку важливо, щоб ніякі деталі в процесі не розбовталися і не завдали шкоди дитині.


Види ліжок для дитячої кімнати


Типи цих меблів також залежать від віку дитини. Наприклад, новонародженим підходять невеликі колиски, манежі з м'якими подушками. Також є й спеціальні приставні ліжечка, які не мають однієї стінки — їх ставлять до батьківського, і вони своєрідне їхнє продовження.



Photo: aklas.ua. Ліжко-горище Метакам


Для дітей старшого віку більше варіантів вибору:

  • Крісла-ліжка, які чудово підходять для невеликих за площею дитячих кімнат. Це багатофункціональні моделі, які можна використовувати в денний час як крісло для занять, а в ніч розкладати для сну.
  • Ліжко-трансформер, яке може подовжуватися в розмірах, що дозволяє закрити питання з покупкою на довгі роки.
  • Двоярусні ліжка - оптимальне рішення, якщо в сім'ї двоє дітей;

Ще цікавий варіант - так звані "ліжка-горища", нижня частина яких являє собою зону для навчання або зберігання речей, а зверху знаходиться спальне місце.


Загалом будь-який із перерахованих варіантів має свої явні переваги — головне, щоб дитині було комфортно. Тому при покупці обов'язково уточніть побажання, а також не соромтеся проконсультуватися з фахівцем.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук