Чим корисні аудіокнижки для дітей


Опубліковано 26 Вересень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Чим корисні аудіокнижки для дітей


Чим корисні аудіокнижки для дітей

Photo: Freepik


Аудіокниги – чудовий ресурс, який став доступний нам у цифрову епоху. Втім, навіть 30-40 років тому були популярні казки на ніч, які продавалися, записані на платівки. Аудіокниги зручні тим, що їх можна слухати майже в будь-якому місці: під час поїздки, перед сном або під час гри.

«Діти в місті» дізнавалися, в чому користь такої розваги та де слухати українські книжки.


Позитивні сторони


Аудіокниги вимагають від дітей зосередженості та активного слухання. Це значить, що вони добре впливають на навички слухання та концентрації. Діти вчаться бути уважними, стежити за розповіддю та запам’ятовувати озвучену інформацію.

Як і звичайні книги, аудіокниги неодмінно покращуватимуть словниковий запас дитини та позитивно впливатимуть на розвиток мови. Більшість казок читаються з інтонацією, що також корисно для дитини. Вона чує різні відтінки мови та починає краще розуміти емоції.

Аудіокниги можуть бути гарним виходом для діток, які не справляються зі звичайними книжками. Наприклад, дітей з дислексією або СДУГ. В таких випадках записані книжки стануть доступним способом насолоджуватися літературою.


Читайте також: Пісні, казки та інші корисні ресурси для дітей молодшого віку


Аудіопроєкт «Казкова хатинка»



Photo: Freepik


ГО «Культвимір» за підтримки Українського культурного фонду презентувала грандіозний проєкт з авторськими аудіоказками «Казкова хатинка». Цей проєкт реалізовувався за допомогою людей з порушеннями зору. Наразі доступно близько 30 україномовних аудіоказок, створених для найменших.

У казках піднімаються теми дружби, родинних відносин, справедливості. Частина записаних казок вже опублікована на платформах Apple Podcasts та Spotify, а також на YouTube.


Зверніть увагу на наш каталог: Читаємо дітям українською


Чому варто включати дітям аудіокнижки



Photo: Freepik


Зрозуміло, що в наш час суцільної зайнятості батьки не завжди можуть приділити час вечірнім читанням. В такі дні можна звертатися саме до аудіокнижок. Вони прекрасно стимулюють уяву дитини та дозволяють їй візуалізувати персонажів та події, що відбуваються в книжці.

Аудіокниги також можуть заохочувати дітей до самостійного вивчення історій. Малюки можуть самостійно обирати казки, які вони хочуть слухати або переслухувати найулюбленіші історії по декілька разів. Таку автономію можна вважати першим кроком к самостійному навчанню.

Прослуховування книжок може стати чудовою заспокійливою процедурою перед сном. Діти можуть слухати книжки, розслаблятися і заспокоюватися, а пізніше навіть самостійно засинати під оповідання.


Вам може стати в нагоді наша стаття: Як створити дім, дружній до читання: цікаві поради






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук