Що має бути вдома до приїзду новонародженого?


Опубліковано 28 Серпень 2024 о 12:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Лайфхаки для батьків >  Що має бути вдома до приїзду новонародженого?


Що має бути вдома до приїзду новонародженого?

Photo: podushka.com.ua. Пляшечка для годування Suavinex


Народження малюка – одна з найрадісніших і найтрепетніших подій у житті будь-якої родини. Однак підготовка до зустрічі з карапузом потребує ретельної організації та часу. Важливо заздалегідь подбати про необхідні речі, щоб новонароджений нічого не потребував і батькам було комфортно його доглядати. Список досить великий, але багато чого можна купувати поступово, щоб не було накладно. Однак є речі, які обов'язково мають бути вдома вже на момент виписки з пологового будинку.


Годування


Процес, у якому бере участь як малюк, так і мама. Тому важливо подбати про кожного. Потрібно кілька якісних пляшечок для годування, особливо якщо дитина знаходиться на штучному вигодовуванні, і йоржик для їхнього миття. За потреби купується дитяче харчування, яке слід обирати відповідно до рекомендацій педіатра.



Photo: podushka.com.ua. Подушка антиалергенна для годування Papaella (Україна)



Для мам корисним аксесуаром стане подушка для годування. Вона дозволить прийняти зручну позу, поки карапуз їсть, знижуючи навантаження на хребет та руки, а також створюючи комфортні умови для мами та дитини.


Меблі


Основними меблями для новонародженого в перші місяці життя є ліжечко. Варіанти можуть бути різні – від класичних моделей до сучасних трансформерів, манежів та колисок. Також подбайте про матрац - він повинен бути жорстким і відповідати розміру спального місця.


Обов'язково підберіть якісну дитячу постільну білизну в ліжечко. Найкраще з натуральної бавовни - вона не викликає алергію і не залишає роздратування на ніжній шкірі новонародженого.



Photo: podushka.com.ua. Комплект постільної білизни в ліжечко Бетіс (Україна)



Гігієнічні засоби


Догляд за немовлям вимагає наявності певного гігієнічного приладдя. Для купання знадобиться ванна, термометр для води та дитячі засоби для миття тіла. Також слід підготувати гребінець з м'якою щетиною, спеціальні ножиці для зрізання нігтів, ніжний рушник і крем під підгузник, який запобігатиме появі попрілостей. Не завадить мати 1-2 пачки памперсів, без яких не уявляють життя сучасні батьки.



Photo: podushka.com.ua. Пелюшки ситцеві Руно


Білизна


Навіть якщо ви не плануєте сповивати дитину, пелюшки не будуть зайвими. Це досить зручний і багатофункціональний аксесуар - на них зручно укладати малюка під час неспання, також вони можуть бути легкою ковдрою. Корисними будуть і непромокаючі пелюшки, які захистять меблі та одяг від можливих підтікань. Що стосується одягу, важливо підготувати набір речей для дитини в залежності від сезону: шапочки, шкарпетки, сорочечки, боді, повзунки, сліпи і т.д.

Заздалегідь подбавши про необхідні речі, ви зможете створити комфортні умови для новонародженого і помітно полегшити догляд за дитиною, позбавивши себе тривог і переживань з приводу відсутності того чи іншого аксесуара.

 





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук