Коли варто звертатися до мамолога


Опубліковано 26 Серпень 2024 о 12:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Здоровʼя >  Коли варто звертатися до мамолога


Коли варто звертатися до мамолога

Photo: Freepik


Відвідування мамолога є одним із найголовніших профілактичних заходів для кожної жінки. Рак молочної залози – одне з найпоширеніших онкологічних захворювань у світі. Згідно з дослідженнями, у 2020 році цей різновид раку був діагностований у 2,3 млн жінок, 685 тис. з яких померли.

Щоб виявити хворобу на ранніх стадіях, необхідна рання діагностика.


На сайті https://e-likari.com.ua/doctors/mamolog/ ви завжди можете отримати онлайн-консультацію по будь-якому питанню, що вас турбує.


Перші тривожні симптоми


До молочних залоз необхідно відноситися дуже уважно. Молодим жінкам радять регулярно (не менше 1 разу на рік) проходити профілактичне обстеження та УЗД у спеціаліста. Жінкам, які старше 40 років, необхідно раз на рік робити мамографію. Тим жінкам, у яких є високі ризики захворіти (наприклад, хтось хворів в родині), необхідно більш ретельне дослідження: МРТ та мамографія.

Втім, звертатися до спеціалістів ресурсу e-likari можна у будь-який момент, якщо вас раптом тривожить стан вашого здоров’я.


Тривожні симптоми:

  • ущільнення або утворення,
  • зміна форми або розміру грудей,
  • виділення з сосків,
  • дивна зміна форми сосків,
  • зміна стану шкіри молочних залоз (почервоніння, ямочки тощо),
  • біль або сильна чутливість.

В таких випадках варто одразу звертатися за консультацією, адже непримітні симптоми можуть перерости у щось більш серйозне.


Консультація у мамолога



Photo: Freepik


Лікар-мамолог спеціалізується на діагностиці та лікуванні захворювань молочної залози. Також він займається профілактикою і допомагає жінкам виявити різні захворювання на ранніх стадіях, коли їх ще можна доволі просто вилікувати. Регулярні візити до мамолога або консультації є життєво необхідними, адже, як відомо, рак молочної залози доволі довгий час може протікати без симптомів.

На сайті e-likari зібрані спеціалісти з різних куточків країни і навіть ті, хто на даний момент працює за кордоном. Деякі лікарі надають електронні рецепти, тому ви можете звернутися до них у будь-який зручний для вас час, якщо у вас, наприклад, немає доступу до якісної медицини.


В чому переваги онлайн-консультації


По-перше, ви можете безкоштовно описати свою проблему, щоб співробітники e-likari порадили вам спеціаліста, який працює з подібними проблемами.

По-друге, ви самостійно можете обрати того спеціаліста, чий досвід роботи та освіта вам найбільше подобаються, а не обирати з тих спеціалістів, які працюють у вашій місцевій лікарні. Особливо це актуально для тих, хто живе в маленьких містах. Відомо також, що через війну багато лікарів виїхало з України, тому дефіцит кадрів сьогодні спостерігається по всіх регіонах.

Варто зазначити, що ви можете звернутися до професійного мамолога за «другою думкою», надавши всі необхідні обстеження та аналізи. Наприклад, якщо ви не згодні з діагнозом чи лікуванням, яке вам призначили на місці.

Переваг онлайн-консультацій безліч. Найголовніша – це доступність та оперативність, тому звертайтеся, якщо у вас є питання або проблеми зі здоров’ям.


Є речі, які не можна залишати без уваги. Профілактика раку молочних залоз саме така річ. Не нехтуйте своїм здоров’ям та вчасно звертайтеся за допомогою.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук