Важливість фізичної активності для жіночого здоров'я


Опубліковано 30 Липень 2024 о 16:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Здоровʼя >  Важливість фізичної активності для жіночого здоров'я


Важливість фізичної активності для жіночого здоров'я

Photo: rozetka.com.ua


Спорт — важлива складова здорового життя. І це важливо не тільки для підтримання чудової фізичної форми, а й для нормального функціонування всіх органів і систем, а також емоційного спокою. Варіацій безліч: можна почати ранок із пробіжки, вирушити до басейну або тренажерного залу, як і відвідати групові заняття. І краще не кидати тренування навіть у критичні дні: хороші тампони здатні забезпечити повну свободу дій. А огляд впливу фізичної активності на різні аспекти здоров'я допоможе знайти необхідну мотивацію та час.


Підтримка серцево-судинної системи


Сидячий спосіб життя, як і переважання в раціоні продуктів, багатих на вуглеводи й трансжири, позначається не тільки на зовнішньому вигляді, а й на самопочутті. Збалансоване меню та спортивні вправи важливі з низки причин:

  • зміцнення серцево-судинної системи;
  • профілактика захворювань серця та інсульту;
  • зниження рівня поганого холестерину (ЛПНЩ);
  • нормалізація артеріального тиску.

Важливий баланс: занадто активні тренування, особливо без попередньої підготовки, можуть завдати організму серйозної шкоди. Тому краще починати зі швидкої ходьби на відносно невеликі відстані — 2–4 км, поступово збільшуючи дальність шляху. Чудовим рішенням стане велоспорт, а також пробіжки в спокійному темпі — це помірні кардіонавантаження, які актуальні, незалежно від віку та ваги.


Позбавлення від болю в спині та шиї


Неправильне положення голови, особливо під час тривалої роботи за комп'ютером або перегляду роликів на смартфоні, призводить до викривлення хребта. Це може спричиняти головний біль, надмірну втомлюваність, оніміння в руках і ногах, а також інші неприємні відчуття. Найкращі способи боротьби з цією проблемою:

  • йога;
  • пілатес;
  • плавання.

Правильний підбір вправ допоможе зміцнити м'язи тазового дна, що позбавить від неприємних проблем з опущенням органів, а також мимовільного сечовипускання під час чхання, кашлю, стрибків або різких рухів. Одночасно й критичні дні стануть менш болісними. А тампони гігієнічні з гарним поглинанням допоможуть легко зберігати активність протягом усього місяця.


Photo: rozetka.com.ua


Відновлення нормального гормонального фону


Зайва вага не тільки позбавляє впевненості в собі й завдає додаткових незручностей. Вона впливає і на жіночі гормони, що може призвести до дисбалансу естрогену і прогестерону. Це негативно позначиться на стані шкіри, волосся і нігтів, а також загальному самопочутті. Для контролю маси тіла та поліпшення обміну речовин необхідно:

  • регулярно приділяти час спорту, не менше ніж 2–3 рази на тиждень;
  • обов'язково робити перерви, щоб дати тілу час на відпочинок і відновлення;
  • комбінувати аеробні вправи із силовими тренуваннями.

Кардіо та високоінтенсивні інтервальні тренування, танці, заняття в спортзалі — природні способи прискорити метаболізм. Вони допомагають боротися зі стресом, тривогою та емоційними переживаннями, а також покращують якість сну — і це найважливіші складові здоров'я та збереження молодості.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук