Топ напоїв для літньої спеки


Опубліковано 26 Липень 2024 о 16:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Харчування >  Топ напоїв для літньої спеки


Топ напоїв для літньої спеки

Photo: freepik.com


З настанням нестерпної спеки необхідно вдумливо підходити до того, що ми їмо, а головне п'ємо. Насамперед необхідно відмовитися від алкоголю, оскільки він завдає непоправної шкоди серцево-судинній системі, яка й без того зазнає колосального навантаження. Перевагу краще віддавати легким освіжаючим та тонізуючим безалкогольним напоям. Яким саме, розповімо у статті.


Проста вода


Вода – джерело електролітів для організму. Саме завдяки їм протікають усі хімічні реакції, отже відбувається обмін речовин. У воді достатньо магнію, калію, натрію, марганцю та інших мікроелементів. Щоб покращити її смак і трохи урізноманітнити, у напій можна додати часточки свіжого огірка, селеру, м'яту, скибочки апельсина, лимона, лайма, грейпфрута та інших цитрусових.


Порада: напій бажано попередньо настояти у холодильнику кілька годин. При цьому воду краще пити потім не дуже холодною.


Домашній лимонад


Це джерело вітаміну C, бадьорості та енергії. Для приготування потрібно взяти приблизно півкілограма свіжих лимонів. Необхідно вичавити з них сік, перелити його в банку і додати туди трохи товченої м'яти. Концентрат краще поставити холодильник, щоб добре настоявся. Після цього можна додавати невелику кількість чистого лимонного соку до склянки і розбавляти холодною газованою водою.


Соки магазинні


Як це не дивно, але вони теж гарні у літню спеку, особливо якщо вибирати напої з кислим смаком. У дорогу краще взяти невеликі тетрапаки та пляшечки. Наприклад, велику популярність користується сок Rich.


Пакетики краще тримати в холодильнику, а перед виходом з дому покласти в сумку. Якщо вирушаєте в далеку дорогу автомобілем, краще взяти з собою спеціальну сумку, яка довго тримає низькі температури. Всередину бажано завантажити генератори холоду.


Зелений та трав'яний чай


Ці напої – джерела вітамінів та антиоксидантів. Вживати їх можна як теплими, так і охолодженими. Можна вибрати чай з різними фруктовими та цитрусовими смаками. Популярністю користується каркаде. Цей чай гарного бордового кольору. Примітно, що він має приємний кислуватий смак. Тому навіть не потребує підсолоджувачів. Важливо: зверніть увагу, що зелений та чорний чай – джерела великої кількості кофеїну. Тому на ніч вживати їх небажано. Вони можуть спровокувати збудження центральної нервової системи та погіршити якість сну.


Домашній компот


Чудово, що велика кількість фруктів і ягід на ринку радує. Можна вибирати будь-які сезонні із них. За рівнем концентрації компот може бути будь-який смак. Важливо лише не додавати до нього багато цукру. Нехай краще напій буде трохи кислим, освіжаючим.


Порада: для подачі компоту на всю родину краще використовувати гарні скляні глеки. У різноманітті вони представлені в магазині МАУДАУ. Можна вибрати посуд та замовити додому з доставкою.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук