Складнощі переїзду: як організувати цей складний процес


Опубліковано 02 Липень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Складнощі переїзду: як організувати цей складний процес


Складнощі переїзду: як організувати цей складний процес

Photo: Freepik


Зазвичай переїзд – це хвилююча та радісна подія. Однак сьогодні для мільйонів українців це вимушена подія, яка не має нічого спільного з радістю. Переїзд і в мирний час доволі складний процес. Що вже казати про збори в екстремальних умовах.

«Діти в місті» підготували для вас добірку порад, які допоможуть спростити підготовку та збори. Також ми поділимося контактом перевізників, які допомагають українцям, які потрапили в біду, переїжджати.


Планування та підготовка


Звичайно, інколи просто неможливо спланувати переїзд, особливо, якщо він вимушений. Однак, якщо у вас є трохи часу, спробуйте розпочати підготовку якомога раніше. Рання підготовка допомагає зменшити стрес та гарантує, що ви встигнете виконати більшість запланованих задач.

Обов’язково пишіть списки справ, щоб не забути чогось важливого. Залучайте до зборів родину та знайомих. Будь-яка допомога може бути корисною в таких випадках.


Поради щодо пакування



Photo: Freepik


Під час переїзду не варто бездумно пакувати все в коробки і перевозити за собою в нове місце. Використовуйте переїзд як можливість позбутися непотрібних чи зайвих речей. Даруйте або продавайте речі, які вам більше не потрібні. Це дозволить звільнити потенціальне місце у вашому новому домі.

Пакуйте кімнату за кімнатою. Це допомагає організувати речі і полегшить розпаковку. Кожну коробку обов’язково позначайте і підписуйте. Виокремте коробку, в яку складіть найнеобхідніші речі. Її ви розпаковуватимете першою, коли дістанетеся місця призначення.

Використовуйте прозорі пластикові контейнери для того, щоб зібрати дрібні речі, які легко загубити. Якщо у вас багато речей, створіть інвентарний список усіх упакованих предметів.


Читайте також: Психологічна підготовка дитини до переїзду: що робити батькам


Як полегшити переїзд



Photo: Freepik


Переїзд – це дуже напружений процес, який викликає стрес. Втім, ваше ставлення та сприйняття переїзду може полегшити ваш стан. Сконцентруйтеся на оптимізмі, спокої та позитиві. Тільки позитив здатен тримати нас на плаву в такі нелегкі часи.

Найміть професійних вантажників. Якщо ваш бюджет не дозволяє цього, шукайте організації, які надають допомогу. Наприклад, компанія-перевізник Грузар запустила соціальний проєкт, спрямований на допомогу сім’ям, які постраждали від війни. Компанія пропонує безкоштовний переїзд або перевезення речей учасникам бойових дій та внутрішньо переміщеним особам. Безкоштовно перевозять багаж до 1000 кг.

У 2024-2025 роках компанія має намір допомогти близько 3 тис. сімей. Для того, щоб безкоштовно скористатися послугами компанії, необхідно подати заявку на сайті та надати підтвердження статусу ВПО або УБД.


Для подачі заявки заповніть онлайн-анкету за посиланням.


Детальніше можна дізнатися за телефоном:

+380 (93) 990 18 91 - Пн-Пт (10.00-18.00).


Адаптація на новому місці


Не затягуйте з тим, щоб облаштуватися на новому місці. Навіть якщо ви не відчуваєте в собі сили та енергії, необхідно розкласти всі речі, адже тільки облаштування оселі дозволяє розпочати нове повноцінне життя. Першочергово облаштуйте дитячий простір, адже для дітей дуже важливо бачити звичні речі на звичних місцях.

Разом з сім’єю дослідіть околиці. Відвідайте місцеві парки, бібліотеки та громадські центри. Знайдіть місця, де буде приємно проводити час.

Зберігайте оптимізм та віру в те, що на новому місці вас чекає багато приємних моментів.


Вам може стати в нагоді наша стаття: Добірка дитячих книжок, які допоможуть пережити важкі часи






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук