Як підібрати скейт дитині: різновиди виробів та особливості вибору


Опубліковано 06 Червень 2024 о 16:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Оглядові статті >  Як підібрати скейт дитині: різновиди виробів та особливості вибору


Як підібрати скейт дитині: різновиди виробів та особливості вибору

Photo: yuki.ua


Скейтбординг – найпопулярніший вид спорту серед дітей. Батькам варто замислитись про купівлю скейту, якщо дитина бажає займатися такою активністю. Освоїти майстерність катання на скейтборді не так вже й складно, якщо старанно тренуватися та вивчати нові трюки та прийоми. Якщо дитина цікавиться таким спортом, це дуже добре, оскільки скейтбординг корисний. Він допомагає прокачувати м'язи та активно рухатися, що позитивно впливає на загальне здоров'я дитини, а також формування постави.


Постійний рух вкрай важливий для дітей, щоб організм правильно розвивався в період зростання. І скейтборд https://yuki.ua/skeitbord/ — хороший помічник у цьому, особливо у разі, коли дитина сама хоче мати таке хобі. Зараз на ринку доступні різні моделі скейтів, які відрізняються як за конструкцією, так і за дизайном та забарвленням.


Різновиди скейтбордів для дітей


У магазинах представлені найрізноманітніші моделі, які мають свої особливості конструкції та призначення. Наприклад, серед найпопулярніших моделей:

 

  1. Трюковий скейт: класична та універсальна модель, що підходить як для початківців, так і для досвідчених райдерів. Скейтборд можна використовувати для пересування по рівних поверхнях та виконання трюків. Розміри скейту та ширина деки варіюються.
  2. Лонгборд: призначений для катання на високій швидкості. Відрізняється великими розмірами та вагою, що дозволяє безпечно спускатися по похилих поверхнях. Зазвичай, така модель оснащена великими колесами. Довжина деки варіюється від 83 до 120 див.
  3. Круїзер: компактний скейтборд, що ідеально підходить для пересування містом. Оснащений великими колесами, що робить його комфортним для їзди нерівними дорогами. На відміну від лонгборда, круїзер має рівну носову частину. Ширина деки складає від 18 до 23 см, довжина - від 62 до 89 см. Завдяки компактності зручний для зберігання та транспортування.
  4. Пенні борд: мініатюрна версія круїзера, зазвичай виготовлена ​​із міцного пластику. Така модель має компактні розміри та часто прикрашена яскравими декоративними елементами.

 

Якщо дитина занадто маленька, щоб освоїти скейт, самокат або велосипед, але при цьому її цікавить їзда, підійде толокар для дітей, який можна придбати за посиланням: https://yuki.ua/tolokar-katalka/.


Це невеликі машинки, які дозволяють дітям пересуватися на них та керувати як удома, так і на вулиці. Ця іграшка точно порадує малюка та подарує йому безліч приємних вражень.


Що врахувати при покупці дитячого скейту?


При виборі скейтборду важливо враховувати декілька ключових параметрів. Один із них — розмір деки. Стандартний параметр деки для більшості скейтбордистів варіюється від 7,75 до 8 дюймів. Однак для маленьких дітей рекомендується вибирати дошки розміром від 7,25 до 7,5″, оскільки вони легші та зручніші в управлінні. Для підлітків і дорослих підійдуть деки більшого розміру - від 8,25 до 8,5 дюйми, що забезпечують більшу стійкість та комфорт при катанні.

 

Photo: yuki.ua

 

Також важливим аспектом є колеса скейтборду. Їх діаметр може змінюватись від 50 мм до 57 мм. Менші колеса (близько 50-52 мм) створюють кращу маневреність та контроль при виконанні трюків, особливо на гладких поверхнях та у скейтпарках. Великі (розміром 54–57 міліметрів) сприяють підвищенню швидкості та плавному пересування нерівними міськими вулицями.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук