Створення сайтів для дітей: від ідеї до реалізації


Опубліковано 07 Травень 2024 о 14:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Освіта >  Створення сайтів для дітей: від ідеї до реалізації


Створення сайтів для дітей: від ідеї до реалізації

Photo: freepik.com


Створення сайтів – цікавий процес, який допоможе дитині розвивати навички в галузі інформаційних технологій. Така діяльність стимулює творче мислення та сприяє самовираженню. Розбираємось, як створити свій сайт дитині.


Про що можна зробити веб-сайт?


Дитина може створити веб-ресурс на різні теми, залежно від своїх інтересів, умінь і цілей. Ось кілька ідей, про що зробити сайт:

  1. Особисте портфоліо. Тут можна показувати свою творчість – малюнки, фотографії, музику чи огляди радіокерованих іграшок. Такі сайти прості, достатньо знати, як зробити сторінку в Інтернеті.
  2. Освітні ресурси. Тут можна ділитися знаннями, порадами та досвідом у навчанні.
  3. Соціальні дослідження. Дитина може виставляти опитування, анкети та влаштовувати обговорення.
  4. Інфоресурс: На сайті можна висвітлювати тему, яка цікавить дитину, наприклад, наука, геймінг, сучасна музика чи спорт.

Створення сайту – корисна навичка, яка може стати в нагоді дитині в майбутньому. Адже у всіх професіях зростає роль інформаційних технологій.

Приклад: створити свій сайт для гри

Ще одна з ідей - створити сайт для Майнкрафт-сервера. Це одна з найпопулярніших ігор у дітей уже багато років. Власний сервер дозволяє встановлювати унікальні параметри для захоплюючого ігрового процесу. Але це вимагає знання, зокрема основ JavaScript. Їх можна вивчити, пройшовши курси ІТ для підлітків під назвою "Web-розробка для школярів".


На чому роблять сайти?


Для створення веб-сайтів можна використовувати різні інструменти. Найкраще вибирати прості, але із достатнім функціоналом. Ось кілька технологій для дитини, на чому писати сайти:

  1. HTML та CSS. Мова гіпертекстової розмітки та каскадні таблиці стилів допоможуть при створенні структури та зовнішнього вигляду веб-сторінок. Після розуміння HTML та CSS можна буде переходити до конструкторів Wix, Weebly або Tilda, де робити сайти набагато швидше.
  2. Візуальні редактори. Наприклад, за допомогою Figma дитина зможе продумати дизайн майбутнього веб-ресурсу - підібрати картинки, кольори, кнопки та інше.
  3. Мова програмування. Оптимально починати з Python, який є простим у вивченні. З його допомогою можна створити динамічний сайт та підключити його до сервера, налаштувати телеграм-бот для оповіщень та спілкування.

Такого мінімуму вистачить дитині для створення власного веб-ресурсу. Чи варто створювати свій сайт? Звичайно, це дуже цікаво.


Як навчитися робити сайти з нуля?


Багатьох батьків цікавить питання, з чого розпочати створення свого сайту. Зрозуміло, з вивчення технологій із попереднього пункту. Це можна робити самостійно, знайшовши потрібні підручники та відеоуроки в Інтернеті. Але краще довіритися професіоналам IT-навчання та вступити до Комп'ютерної школи Hillel. Тут працюють досвідчені ментори, які зацікавлять дитину та дохідливо розкажуть, як робити сайти з нуля, підкріпивши теорію цікавою практикою. Записуйтесь на курси по створенню сайтів для дітей, щоб ваша дитина дізналася, як створити візуально привабливий веб-ресурс, який привертатиме увагу користувачів.

За матеріалами: https://ithillel.ua/





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук