Як заснути за допомогою смартфона та навушників


Опубліковано 26 Квітень 2024 о 13:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Оглядові статті >  Як заснути за допомогою смартфона та навушників


Як заснути за допомогою смартфона та навушників

Photo: allo.ua


Стрес, перевтома, емоційне навантаження, тривожність здатні звалити людину з ніг, але зовсім не обіцяють міцний сон і якісний відпочинок. Неврологи та психологи для ліпшого засинання радять позбутися блакитних екранів, включно зі смартфоном, за годину до сну. Це допомагає мозку заспокоїтись і налаштуватися на сон, створює сприятливу атмосферу. Проте, навіть відклавши техніку, ви можете скористатися нею, аби допомогти собі відпочити. 


Чим можуть бути корисні навушники


Навушники допомагають відділити користувача від навколишнього світу. Шумопоглинання блокує зовнішні звуки, аби ви могли сконцентруватись, а в окремих випадках, наприклад у дорозі, здатне замінити вушні затички.


Завдяки бездоганній комбінації пасивної та активної (ANC) технологій навушники Sennheiser захищають ваш внутрішній світ від подразників, що допомагає повністю «переключитися» та налаштуватися на засинання. Найліпше для релаксації в ліжку підійдуть мініатюрні та легкі бездротові моделі з внутрішньоканальним розміщенням.


Завдяки ергономічній формі та амбушурам вони ідеально «сідають» і невідчутні у вухах. Кришталево чистий звук широкого діапазону та технології об'ємного аудіо створюють чудову атмосферу для заспокоєння. Щоб швидше заснути, увімкніть аудіокнигу, музику для медитації, гомін природи чи білий шум. Застосунок Smart Control від Sennheiser допоможе персоналізувати відтворення під ваші потреби.


Застосунки для засинання й налаштування режиму сну


Декілька варіантів спеціальних застосунків на смартфон для поліпшення якості сну, що продовжують працювати навіть у фоновому режимі:

  1. Svitlo та Sanvello пропонують медитативні практики, адаптовані під ваш емоційний стан, спираючись на принципи когнітивно-поведінкової терапії та підходу mindfulness.
  2. BetterMe Mental Health для поліпшення ментального здоров'я пропонує різні прийоми для концентрації уваги, зниження тривожності, засинання тощо.
  3. Headspace допомагає у формуванні корисних звичок.
  4. Smiling mind і Balance пропонують персоналізовані медитації та дихальні вправи для зменшення тривоги, зосередженості та засинання.
  5. Sleep as Android та Sleep Cycle досліджують режим сну, аналізують його фази та якість і надають рекомендації щодо поліпшення.
  6. Calm пропонує набір коротких вправ для зняття емоційного напруження й релаксації перед сном та відповідний звуковий супровід.
  7. Freedom та ActionDash аналізують цифрову активність і тимчасово блокують окремі застосунки задля концентрації уваги та засинання.
  8. Rain Rain Sleep Sounds, Pzizz і Sleepo відтворюють заспокійливі звуки, вимикаючи по таймеру.

Додатково можна залучити різноманітні гаджети, які налаштовуються смартфоном: звукоімітатор, трекер, світловий проєктор, нічник, будильник, інноваційні «розумні» пов’язки й аналізатори сну. Шукайте власний шлях у поліпшенні якості сну.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук