Англійська для дітей: як використовувати Смарт ТВ в освітніх цілях


Опубліковано 20 Березень 2024 о 15:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Англійська для дітей: як використовувати Смарт ТВ в освітніх цілях


Англійська для дітей: як використовувати Смарт ТВ в освітніх цілях

Photo: ctrs.com.ua



Телевізори з моменту їх появи широко використовувалися не тільки в розважальних, але і освітніх цілях.


Ще за доби телевізорів з електронно-променевою трубкою діти могли переглядати передачі з уроками англійської чи математики. Сьогодні ж смарт телевізор з доступом до інтернету відкриває перед учнями та їхніми батьками значно ширші можливості.


Якщо ви бажаєте, щоб ваша дитина вивчила англійську мову і отримувала хороші позначки в школі, покупка смарт-телевізора допоможе досягти поставлених цілей.


Переваги смарт TV для навчання та вивчення англійської мови


Сучасний телевізор із підтримкою Смарт ТВ – це повноцінний комп'ютерний пристрій, який працює під керуванням потужного процесора. Операційна система типу Android TV або Tizen у телевізорах Samsung значно спрощує навігацію в меню, персоналізацію і відрізняється зрозумілим інтерфейсом користувача. Переваги покупки телевізора для вивчення англійської мови:

  • великий екран – ви зможете відтворити атмосферу класної кімнати у дитячій;
  • якісний звук – динаміки дозволяють добре почути особливості вимови та кожне слово, яке вимовляє онлайн-репетитор;
  • можливість підключення сторонньої гарнітури для спрощення взаємодії з телевізором – через блютус або дротові інтерфейси можна підключити веб-камеру, клавіатуру, мишку, мікрофон та іншу периферію;
  • вбудований веб-браузер для пошуку інформації в Інтернеті;
  • освітні програми для встановлення на телевізор.

На відеохостингах типу YouTube є безліч каналів, як платних, так і безкоштовних, на яких викладають англійську мову та інші предмети дітям різних вікових груп. За бажанням екран телевізора можна використовувати як додатковий або основний монітор для ноутбука або ПК, щоб дитині було легше сприймати інформацію.


Photo: ctrs.com.ua


Як вибрати телевізор для вивчення англійської мови


Якщо плануєте встановити Smart TV у дитячій кімнаті, перед покупкою телевізора необхідно розібратися з його основними характеристиками:

  • діагональ – оптимальна діагональ для дитячої кімнати, де відстань від очей до екрана не надто велика, становить від 32 до 43 дюймів;
  • роздільна здатність – для телевізорів з невеликою діагоналлю 32 дюйми Full HD буде цілком достатньо, для діагоналі 43 дюйми краще купувати ТБ 4K UHD;
  • операційна система – Android TV зазвичай встановлюють на бюджетних телевізорах, якщо ж бажаєте купити дорожчу модель, зверніть увагу на Tizen OS від Samsung чи WebOS від LG;
  • Тип матриці - найбільш безпечними для очей дитини визнані типи матриці OLED, QLED, Nano Cell, QNED з мікроскопічними пікселями, а з більш доступних варіантів можна порекомендувати Direct LED з рівномірним підсвічуванням по всій поверхні екрана.

Зверніть увагу на додатковий функціонал. Наприклад, телевізори Gazer TV, які належать до бюджетного сегменту, пропонують інтеграцію з Chat GPT. Генеративна модель на основі штучного інтелекту широко використовується в освітніх цілях. Багато експертів навіть пророкують, що згодом AI замінить реальних живих репетиторів та вчителів.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук