Догляд за шкірою у підлітків: на що звернути увагу


Опубліковано 20 Березень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Догляд за шкірою у підлітків: на що звернути увагу


Догляд за шкірою у підлітків: на що звернути увагу

Photo: Freepik


Підлітковий вік один з найскладніших в житті людини. Це період коли в організмі відбувається купа різних процесів, як фізичних, так і психологічних. Одна з видимих проблем – це проблема зі шкірою. Підлітки часто стикаються з акне та чутливістю шкіри, а через гормональні зміни мають висипання та інші неприємні проблеми зі шкірою.

«Діти в місті» зібрали поради, які допоможуть пережити цей період з якомога меншими проблемами, а також навчать ваших дітей доглядати за своєю шкірою.


Очищення шкіри


Як відомо, догляд за шкірою обличчя складається з декількох етапів. Перший і найголовніший – очищення. Придбайте для дитини м’який засіб для очищення шкіри, яким треба вмиватися двічі на день – зранку та перед сном. Враховуйте тип шкіри підлітка, адже не у всіх дітей проблемна шкіра. Неправильний догляд може позбавити шкіру її натуральних жирів і викликати подразнення.


Зволоження



Photo: Freepik


Щоб шкіра була зволожена, необхідно користуватися легким зволожуючим кремом. Обирайте крем, який підтримуватиме рівень гідратації шкіри та захищатиме її від агресивного зовнішнього середовища. Обирайте крем з вмістом гіалуронової кислоти та гліцерину, які допомагають утримувати вологу в шкірі.


Захист від сонця


Як відомо, сонце негативно впливає на нашу шкіру та прискорює її старіння. Тому з самого дитинства необхідно привчати дітей користуватися кремом з SPF, який захищає шкіру від сонячних променів. Сонцезахисний крем треба використовувати не тільки під час відпочинку на морі, а навіть взимку і в похмурі дні. У сонячні дні необхідно кожні 2-3 години оновлювати крем, щоб шкіра не згоріла.


Лікування акне



Photo: Freepik


Через гормональні коливання підлітки часто стикаються з такою проблемою як прищі та висипи. Нерідко проблема настільки серйозна, що обличчя дітей покривається вугровими висипами, після яких на шкірі залишаються сліди. Якщо ви бачите, що проблема серйозна, обов’язково зверніться до лікаря-дерматолога та косметолога, які назначать лікування та догляд.

Не варто зловживати агресивними засобами для лікування прищів, оскільки вони можуть викликати ще більші проблеми у майбутньому.


Читайте також: Що таке акне та як його лікувати: практичні поради


Здоровий спосіб життя


Шкіра – це відображення нашого здоров’я, того, що ми п’ємо і їмо. Пояснюйте вашій дитині, як харчування впливає на вигляд її шкіри, на висипання та зволоження. Демонструйте власний приклад та заохочуйте дитину правильно харчуватися.

Крім того, на вигляд шкіри впливає здоровий сон, відсутність стресу та шкідливих звичок. Покажіть дитині, як змінюється шкіра під впливом різноманітних негативних факторів, щоб підліток розумів, чим він ризикує.


Вам може сподобатися наша стаття: Топ-9 рекомендацій для налагодження режиму дня підлітка


Дуже важливо навчати підлітка піклуватися про себе, адже саме в підлітковому віці можна закласти здорові звички, які будуть з дитиною все її майбутнє життя.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук