Що таке варикоцеле: методи діагностики та лікування


Опубліковано 27 Лютий 2024 о 14:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Здоровʼя >  Що таке варикоцеле: методи діагностики та лікування


Що таке варикоцеле: методи діагностики та лікування

Photo: Freepik


Варикоцеле – це розширення вен у мошонці, яке виникає як у підлітків, так і у дорослих чоловіків. Це найпоширеніша причина чоловічого безпліддя, і якщо хворобу не лікувати, вона може призвести і до інших проблем зі здоров'ям.


Варикоцеле у підлітковому віці вимагає негайного реагування, але його успішно лікують у клініці Daily Medical за допомогою сучасних методик.


Що таке варикоцеле, як проявляється і чим особливо цей стан?


Методи діагностики та лікування варикоцеле


За статистикою, зі 100 чоловіків близько 15 мають варикоцеле. Його можна порівняти з варикозним розширенням вен на нозі, де вони стають роздутими та викривленими.

Діагностують варикоцеле як під час фізичного огляду, так і ультразвукового дослідження – це найточніший метод визначення хвороби та ступеня її, навіть безсимптомного розвитку.

Існують різні методи лікування варикоцеле, які відрізняються своїми підходами.


Як лікують варикоцеле?

  • Лапароскопічна хірургія. Це найпоширеніший і найпрогресивніший метод лікування варикоцеле, який ще називається «операцією Мармара». Хірург робить невеликий розріз у мошонці та блокує розширені вени, щоб запобігти накопиченню в них крові.
  • Ендоваскулярна емболізація. Такий метод лікування передбачає введення катетера та спеціальної речовини у розширені вени, що блокує кровотік.
  • Склеротерапія. Це ще один малоінвазивний метод лікування, під час якого в порожнину ураженої судини вводять препарат, що склеює його стінки. Метод склеротерапії часто застосовують для лікування судинних патологій.


Чим небезпечно варикоцеле у підлітковому віці


Варикоцеле у підлітковому віці загрожує низкою ризиків – від косметичного дефекту до безпліддя.


Як проявляється і чим небезпечний варикоз яєчок у підлітків:

  • Біль: варикоцеле часто викликає біль та дискомфорт у мошонці, що посилюється під час фізичної активності.
  • Атрофія яєчка: також варикоцеле може призвести до зменшення розміру яєчка, а це у свою чергу – зниження рівня тестостерону.
  • Безпліддя: варикоцеле - одна з основних причин чоловічої безплідності, адже хвороба порушує вироблення сперми.
  • Косметичний дефект: варикоцеле може спричинити набряк та збільшення мошонки.


Переваги консультації у дитячого уролога у клініці Дейлі Медікал


Daily Medical спеціалізується на діагностиці та лікуванні варикоцеле у підлітковому віці. Кваліфіковані дитячі урологи клініки мають великий досвід у лікуванні цього стану та забезпечать дитині найкращий догляд.

Серед переваг звернення до клініки Daily Medical:

  • найновіше медичне обладнання для діагностики та лікування варикоцеле.
  • індивідуальний підхід, адже ми розуміємо, що кожна дитина унікальна, а тому розробляємо індивідуальний план лікування.
  • фахівці клініки супроводжують протягом усього процесу обстеження та лікування. У клініці також передбачено комфортні умови для перебування дітей разом із батьками.

Записатися на консультацію зручно онлайн на сайті клініки у будь-який час. Експертна діагностика варикоцеле у підлітків та своєчасне лікування збережуть репродуктивне здоров'я та повноцінне життя.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук