Все про вермішель: види, склад, корисні властивості


Опубліковано 19 Лютий 2024 о 15:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Харчування >  Все про вермішель: види, склад, корисні властивості


Все про вермішель: види, склад, корисні властивості

Photo: maudau.com.ua


За приблизними підрахунками у світі існує близько 350 видів макаронних виробів. До найбільш популярних входить вермішель. Спочатку ця їжа була відома лише на території Італії, де пасту на основі вермішелі готували з додаванням оливок, чилі та томатів. Але сьогодні цей вид макаронних виробів є популярним у багатьох країнах, включаючи Україну. Його використовують для приготування супів, гарнірів до м'яса, риби та овочів. А деякі господині готують навіть начинку для пиріжків. У статті ми розповідаємо найцікавіші факти про вермішель.


Історія походження


Як і багато інших макаронних виробів з пшеничного борошна, води та солі, вермішель спочатку робили в Неаполі. Це підтверджує той факт, що неаполітанських виробників пасти назвали «вермішеларі». Назва Vermicelli дослівно перекладається як «маленькі черв'ячки», оскільки за формою тонкі, короткі і злегка викривлені округлі смужки тіста нагадували черв'яків, які заводяться у сирі. Саме формою та розміром вермішель відрізняється від макаронів, спагетті та локшини. Сьогодні можна замовити вермішель на сайті одного з трьох видів:

  1. павутинка - найтонша, її діаметр не більше 0,8 мм;
  2. звичайна - діаметр становить від 0,9 до 1,5 мм;
  3. аматорська - найтовстіша, діаметр від 1,8 до 3,5 мм.

 

Чим тонша вермішель, тим швидше вона готується. Найтонші вироби слід варити всього 2-3 хвилини, постійно помішуючи, тоді вони не підгорять і не злипнуться. Воду краще солити до засипання в каструлю вермішелі, інакше сіль убереться нерівномірно.

 

Особливості складу


У продажу є два варіанти вермішелі: з пшеничного та з рисового борошна. Продукція з пшеничного борошна калорійніша. Рисові макаронні вироби, які можна придбати з доставкою в маркете важливих штук Maudau, найбільш поширені в Азії, де з них роблять як основні гарячі та холодні страви, так і закуски. При виборі пшеничної вермішелі рекомендується звертати увагу на сорт борошна. Бажано, щоб на упаковці було вказано сорт А або перший сорт. Це означає, що борошно виготовлене з твердих сортів пшениці, в яких містяться білок, клітковина, вітаміни та мікроелементи. Така їжа корисніша і менш калорійна, ніж аналогічна продукція борошна сорту Б: у 100 г готового продукту міститься всього 97–114 калорій. Але лікарі все ж таки не рекомендують їсти вермішель щодня — оптимально вживати цей продукт не частіше 2–3 разів на тиждень, доповнюючи не калорійними соусами на основі кетчупу чи майонезу, а свіжими овочами, відвареним білим м'ясом та рибою.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук