Як почистити пуховик в домашніх умовах: добірка лайфхаків


Опубліковано 29 Січень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Як почистити пуховик в домашніх умовах: добірка лайфхаків


Як почистити пуховик в домашніх умовах: добірка лайфхаків

Photo: Freepik


Теплий пуховик є надійним компаньйоном у холодні місяці зими. Зазвичай, зимовий верхній одяг перуть за потреби 2-3 рази на рік. Втім, бувають ситуації, коли треба оперативно відчистити забруднення, не маючи під рукою спеціальних засобів для прання.

«Діти в місті» зібрали поради, які допоможуть вам відчистити пуховик в домашніх умовах.


Точкове очищення


Перед тим, як випрати пуховик, необхідно підготувати його та відчистити проблемні місця – комір, рукава тощо. Використовуйте м’який миючий засіб на губці, щоб відтерти забруднення. Пуховик необхідно чистити на горизонтальній поверхні, щоб не утворювалися розводи.

Для чистки використовуйте м’які тканини або губки з поролону, мікрофібри або віскози, ватяні диски та сухі серветки. Пуховики не варто терти грубими щітками, які можуть пошкодити тканину.



Video: 8 канал. ua


Велике прання


Наповніть таз або ванну, щоб виріб міг повністю зануритися у воду. Якщо ваш пуховик наповнений натуральним пухом, уникайте використання звичайного прального порошку. Краще віддайте перевагу милу або м’якому миючому засобу.


Читайте також: Навчання життєвим навичкам: приготування їжі, прибирання та гроші


Є також декілька рецептів-лайфхаків від господинь, якими можна скористатися.


Мило з лимонним соком

Таким засобом можна відмивати легкі забруднення або розводи. Натріть звичайне господарське мило, змішайте його з лимонним соком та чайною ложкою води. Отриману суміш нанесіть на забруднення та залиште на 30 хвилин. Після замочування добре промийте водою.


Міцелярна вода

Міцелярною водою добре відтирати косметичні забруднення. Наприклад, тональний засіб на комірі. Відтирається косметика дуже просто, тому не поспішайте прати весь пуховик. Просто нанесіть міцелярку на ватний диск та протріть місце забруднення.



Photo: Freepik


Сіль та сода

Роками перевірене поєднання, за допомогою якого можна відтерти плями, що в’їлися. У 150 мл води змішайте по одній столовій ложці солі та соди. Нанесіть засіб на ватний диск та добре потріть забруднену ділянку.


Засіб для миття посуду

Звичайним засобом, яким ви миєте посуд, можна добре відтерти засмальцьовані та брудні місця на пуховику. Для очищення використовуйте м’яку губку.


Сушка пуховика


Пам’ятайте, що сушити верхній одяг необхідно на рівній поверхні. Знайдіть добре провітрюване місце для сушіння. Не вішайте куртку, оскільки вологий пух може збитися до низу, зіпсувавши загальний вигляд пуховика. Нехай куртка сушиться горизонтально. Час від часу перевертайте куртку, щоб вона добре просохла з обох сторін.


До речі, якщо ви все ж таки вирішили прати пуховик у пральній машинці, придбайте спеціальні м’ячики для прання пухових речей. Вони допомагають випрати куртку в машинці, при цьому не зіпсувавши її вигляд.


Вам може сподобатися наша стаття: Як навчити дітей прибирати іграшки: прості поради психолога






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук