Мамочки на стилі: модні тренди у дизайні білизни для годування


Опубліковано 24 Січень 2024 о 12:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Оглядові статті >  Мамочки на стилі: модні тренди у дизайні білизни для годування


Мамочки на стилі: модні тренди у дизайні білизни для годування

Photo: rozetka.com.ua


Народження малюка - це не привід для мами забувати про красу та комфорт. У цей період важливою частиною гардеробу жінки стає одяг для годування. Правильно підібраний фасон збереже форму грудей та знизить навантаження на спину, а модний дизайн подарує естетичну привабливість. Головна вимога до моделей для годуючих - використання якісних гіпоалергенних матеріалів.


Види білизни


Для полегшення процесу грудного вигодовування виробляють спеціальний одяг, що враховує фізіологію молодих мам.


Найбільш популярним варіантом вважається бюстгальтер із застібкою спереду або чашками, що відстібаються. Такий ліфчик має широкі бретелі для підтримки бюста та запобігання сутулості.


Для сну підійде вільна м'яка модель, а на вихід можна підібрати стильний мереживний виріб на гнучких кісточках. Також «годуючими» бувають топи та майки — із вбудованими ліфами чи додатковою фіксацією грудей. Вони теж мають приховані отвори із зручним доступом. Для нічних годівель існують сорочки та піжами з аналогічним кроєм верхньої частини.


Особливості бюстгальтерів


У середньому лактація нормалізується протягом місяця. У цей період відбуваються зміни розмірів – і мамі знадобиться не один ліфчик, а декілька. Після стабілізації обсягів можна підбирати відповідну за формою та фасоном білизну. Для повсякденного носіння краще вибирати максимально закриту модель: вона зберігає температурний режим, що є важливим для прибуття молока. М'які безшовні чашки повинні добре підтримувати груди, не стискаючи їх занадто сильно. Стануть в нагоді додаткові бавовняні вставки - для захисту ніжної шкіри сосків від натирання і тріщин.


Яку тканину вибрати


Бюстгальтери потрібно утримувати в ідеальній чистоті, часто міняти та прати. З цих причин білизну для годування роблять із якісних та зносостійких матеріалів. Вважається, що найбільш гігієнічний і комфортний - це бавовна. На жаль, він швидко втрачає форму і не має потрібної еластичності. Виробники часто додають до складу сучасних синтетичних тканин, які при використанні показали себе краще, ніж натуральні. Вони відповідають усім гігієнічним вимогам, не подразнюють шкіру, приємні на дотик, при цьому не розтягуються, а чудово виглядають і підтримують бюст.


Photo: rozetka.com.ua


Як правильно визначити розмір


Під час вагітності та годування змінюються не тільки молочні залози, а й обʼєм грудної клітки. У середньому розмір чашки збільшується на 1-2 розміри, а об'єм - на 4-5 сантиметрів. Тому мамам, що годують, рекомендується купувати ліфчики на пару розмірів більше, ніж до пологів. Добре підібраний бюстгальтер не повзе вгору по спині, а бретельки не врізаються в плечі. Також важливою є ширина спинки виробу. Широка задня частина надійно зафіксує груди і запобігає її деформації.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук