Як правильно прати дитячі речі


Опубліковано 23 Січень 2024 о 15:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Оглядові статті >  Як правильно прати дитячі речі


Як правильно прати дитячі речі

Photo: allo.ua


Дитячі речі потребують особливого догляду. Засоби, яка використовують для очищення речей дорослих, не підходять для постільної білизни, одягу маленьких власників. Їхній гардероб потребує дотримання дещо інших правил. Якщо ви очікуєте на дитину або сумніваєтеся в тому, що правильно перете речі малюка, наступна інформація буде для вас корисною. 


Підготовка дитячого одягу до прання


Одяг, пелюшки малюків регулярно забруднюються. Найлегше очистити їх від будь-яких плям одразу. Але на це не завжди є час. Особливо якщо дитину потрібно швидко нагодувати, заспокоїти, винести на прогулянку тощо. Плями, що засохли, видалити значно важче. Тому, якщо прання речей заплановане на інший час, видаліть із тканин забруднення біологічного характеру, прополощіть їх і замочіть у прохолодній воді, попередньо натерши милом. Не забувайте сортувати дитячі речі за кольором. Подбайте про наявність окремої ємності для прання.


Який засіб для прання вибрати


Шкіра малюка дуже ніжна. Через агресивні мийні засоби вона може покритися плямами, прищами, свербіти. Тому, вибираючи якісний продукт, потрібно бути дуже уважним:

  1. Забудьте про пральні порошки для дорослих.
  2. Напис «засіб для прання дитячих речей» не завжди гарантує якість і безпеку. Дізнайтеся про його склад. У ньому не має бути фосфатних сполук, хлору, поверхнево-активних речовин.

Якщо ви сумніваєтеся в якості продукту, візьміть декілька різних засобів у невеликих пакуваннях для тестування. На майбутнє виберіть той, що сподобався найбільше.


Оскільки з брудом різного характеру дитячі порошки для прання можуть справлятися по-різному, іноді краще мати під рукою кілька варіантів.


Чи можна замінити порошок милом


Звичайне туалетне мило для дорослих містить у складі ароматичні віддушки та інші речовини, які можуть нашкодити шкірі малюка. Дитяче — не здатне впоратися з більшістю плям. Кращим вибором є господарське мило або дігтярне. Вони не містять хімічних добавок, цілком безпечні для шкіри. До того ж таке мило зберігає структуру волокон і непогано справляється з більшістю органічних забруднень.


Корисні поради щодо прання дитячої білизни в пралці-автоматі


Прості правила допоможуть вам утримувати речі малюка в чистоті без зайвих клопотів:

  1. Прати речі дитини потрібно окремо від дорослих.
  2. Температура води має бути мінімум 60 °C.
  3. Класти одяг, пелюшки в люк пральної машини слід видаливши попередньо вручну засохлий бруд.
  4. Встановлюйте режим «дитячі речі». За його відсутності не забудьте включити додаткове ополіскування.
  5. Не використовуйте жодних відбілювачів для видалення плям.

Виправши та висушивши одяг, обов’язково його випрасуйте. Праски з парою допоможуть зробити речі ідеально гладенькими. Відсутність заломів, зім’ятостей важлива для ніжної шкіри й надає речам естетичного вигляду.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук