Яким має бути дитячий візок


Опубліковано 23 Грудень 2023 о 18:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Оглядові статті >  Яким має бути дитячий візок


Яким має бути дитячий візок

Photo: allo.ua


Перший транспорт у дитини з'являється від народження. 2–3 роки малюк щодня катається в колясці, знайомлячись із навколишнім світом. Важливо, щоб обрана модель була міцною, надійною, поворотливою, не надто громіздкою та практичною. Основні характеристики якісних колясок розуміємо у статті.


8 ознак хорошого дитячого візка


При виборі слід звернути увагу на такі моменти:

  1. Міцні колеса. Для вибоїстої місцевості хорошим вибором стануть надувні гумові шини з властивостями, що амортизують. Більш міцними та зручними в управлінні виявляються дитячі коляски на литих колесах середнього розміру EVA. Маленькі шини забезпечують маневреність, великі - дозволяють легко вибратися з ям.
  2. Полегшений каркас. Якісні сучасні моделі комплектуються шасі із алюмінієвого сплаву, який трохи важить, але витримує серйозні навантаження. Для додаткової міцності з'єднання каркаса можуть бути укріплені сталлю або звичайним металом.
  3. Широка комплектація. Для зручності малюка в дитячих візках передбачені підніжка, зимовий чохол для ніг, вікно для провітрювання, бампер із ременями безпеки. Батькам сподобаються перекидна ручка з регулюванням по висоті, кошик для покупок та підсклянник.
  4. Багатофункціональне сидіння. Крісло повинно бути в міру жорстким для правильного розподілу навантаження на хребет малюка, що не зміцнів, з можливістю регулювання для різних положень: від сидячого до лежачого. Важливий глибокий каптур з водовідштовхувальної тканини з просоченням ультрафіолетового випромінювання.
  5. Конструкція, що складається. Сучасні коляски-прогулянки здатні складатися в один рух руки разом із сидінням для легкого зберігання та транспортування. Універсальні моделі оснащені загальним шасі, на яке по черзі ставляться люлька, прогулянковий блок та автокрісло, що теж зручно та економічно.
  6. Перевірений виробник. Слід віддати перевагу дитячому транспорту відомих брендів з багаторічним досвідом, які розробляють продукцію разом із ортопедами та надають гарантію якості. Прикладами таких є Cybex, Carello, Anex, Concord, Hauck, ABC Design.
  7. Простота догляду. Знімна оббивка ідеальна для легкого очищення та прання в машинці. Гладка антикорозійна поверхня шасі відмивається від бруду та плям звичайною водою та губкою, як і гумові колеса. Переконайтеся, що всі елементи дитячого візка захищені від зовнішніх впливів і здатні зберегти презентабельність довгі роки.
  8. Висока якість зборки. Кожна частина дитячого транспорту має бути підігнана один до одного, без люфтів та зазорів, що запобігає поломці при навантаженнях. Хороша коляска виготовляється з екологічних та міцних матеріалів, не має гострих кутів та неприємного запаху дешевого пластику.

Тепер ви знаєте, якою має бути якісна та довговічна дитяча коляска. Бажаємо вдалих покупок!





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук