Консультація гінеколога – тільки тоді, коли болить?


Опубліковано 01 Грудень 2023 о 18:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Здоровʼя >  Консультація гінеколога – тільки тоді, коли болить?


Консультація гінеколога – тільки тоді, коли болить?

Photo: harmony-health.com.ua


«Жіночому» здоров'ю потрібна увага і постійна турбота. На жаль, статистика фіксує значну кількість занедбаних діагнозів, вірніше, втрачених ситуацій. Гінекологічні проблеми, про які раніше не чули і навіть не підозрювали, дедалі більше поширюються серед молодих пацієнток.

 

Тому необхідно, щоб консультація гінеколога в Києві стала звичною регулярною процедурою навіть за прекрасного самопочуття, коли немає скарг на здоров'я.

 

Консультації гінеколога: рекомендована регулярність


Будь-якій здоровій жінці, яка нормально себе почуває, потрібно кожні 5-6 місяців приходити на плановий огляд до гінеколога. Така звичка здатна стати відмінною перестрахуванням і в деяких випадках навіть врятувати життя.

 

При регулярному зверненні у рази підвищується ймовірність своєчасного діагностування. Це вкрай важливо, оскільки чим раніше буде виявлено проблему, тим раніше буде вжито заходів, а отже, попереджено можливі ускладнення.


Чому «Гармонія здоров'я»? 


У мережі клінік «Гармонія здоров'я» створена дивовижна не лише у плані професіоналізму, а й у плані ставлення до пацієнток атмосфера.

Фахівці своїм досвідом доповнюють один одного, у складних ситуаціях здійснюють групові консультації, ухвалюють рішення разом. Звісно, на результати впливає й устаткування. Яким би досвідченим лікар не був, йому дуже допомагають у роботі технології та інновації, сучасні інструменти. Точне діагностування прискорює постановку висновку, підтверджує чи спростовує первинні припущення.

 

Photo: harmony-health.com.ua

 

Особливості консультацій


Перед зверненням до жіночого лікаря будь-яка пацієнтка переймається, і це цілком нормально. Багато хто задається питанням: що потрібно приносити із собою. До приватної клініки нічого. Приходити бажано в період 7-12 днів циклу. Але це в нормі. Якщо немає причин для занепокоєння, якщо немає хворобливих відчуттів та тривог щодо стану. Якщо навіть є несуттєві скарги, відвідування лікаря рекомендується без орієнтиру на день циклу.

 

За добу до огляду слід відмовитися від контактів із партнером. У плані гігієни також не завадить врахувати рекомендацію: процедури слід проводити вранці того дня, на який призначено прийом. Або з вечора, якщо візит до лікаря планується раніше.

 

Безпосередньо перед оглядом робити це не варто. Лікарю потрібно отримати природні зразки для максимально точних даних в аналізах.

 

На самому прийомі потрібно бути готовою відповісти на деякі стандартні питання:

  1. Скільки продовжуються (з якого віку) менструації.
  2. Наскільки регулярні.
  3. Чи ведеться статеве (інтимне) життя.
  4. Чи була (чи були) вагітність і пологи.

 

Таких питань може бути більше. Щоб «картина» краще візуалізувалася, не зайвим буде взяти з собою висновки щодо обстежень раніше, результати мазків чи інших аналізів, в ідеалі, медичну карту. Регулярно звертаючись до harmony-health, можна мінімізувати можливі ризики.

 

Первинна консультація – це огляд та «знайомство». Фахівець після з'ясування відповідей на питання здійснить зовнішній огляд, обов'язково для жінок проведе огляд внутрішньовагінального плану з використанням «дзеркала». Візьме для аналізу мікрофлори піхви мазок, з шийки матки здійснить зіскрібок епітелію для тесту РАР (цитологічне дослідження).

 

Якщо немає скарг та причин для занепокоєння, то огляд займає трохи більше 5-7 хв. Болючих відчуттів побоюватися не варто.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук