Який смартфон подарувати дітям: чому не можна купувати дешеві моделі


Опубліковано 20 Листопад 2023 о 12:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Оглядові статті >  Який смартфон подарувати дітям: чому не можна купувати дешеві моделі


Який смартфон подарувати дітям: чому не можна купувати дешеві моделі

Photo: ctrs.com.ua


“І такий зійде”, – так часто думають батьки, купуючи телефон дитині. На сайтах багатьох інтернет-магазинів у категорію "смартфони для дітей" нерідко входять найдешевші моделі. Можливо це і правильно, адже дитина не розуміє різниці між останньою моделлю Айфон та бюджетним смартфоном. Для нього це насамперед ігрова приставка, куди можна встановити масу нових ігор. А у вільний від ігор час спілкуватися з друзями чи дивитися мультики. Процесор недорогого китайського смартфона навряд чи розрахований на такі навантаження.

 

З іншого боку, флагманські смартфони за ціною понад 40-50 тисяч гривень по кишені не всім. Тому потрібно вибирати золоту середину, наприклад смартфони Xiaomi за посиланням https://www.ctrs.com.ua/ru/smartfony/brand-xiaomi/, які радують покупця гарною збіркою, продуктивним залізом та доступною вартістю.

Орієнтуйтесь на бюджет від п'яти-шести тисяч гривень, щоб телефон впорався із навантаженнями.


Недоліки бюджетних смартфонів для дитини


Є низка вагомих аргументів, чому варто уникати покупки низькобюджетних пристроїв:

Продуктивність та оновлення

Бюджетні смартфони мають обмежені технічні можливості. Вони можуть гальмувати, не підтримувати встановлення освітніх програм, перегріватися і швидко розряджатися. Крім того, виробник не оновлює ПЗ, тому вже через рік чи два після покупки такий телефон безнадійно застаріє.

Довговічність та надійність

Якщо смартфоном користується дитина, пристрій падатиме, причому неодноразово. Для недорогого телефону навіть одне падіння може виявитися фатальним.

Якість екрану та камери

Екрани в бюджетних моделях можуть мати низьку роздільну здатність і погану перенесення кольорів, що негативно позначиться на зорі дитини. Про якісні фото для шкільних проектів говорити теж не доводиться.

Батарея та час роботи

Пристрої з низькою вартістю часто оснащені акумуляторами меншої ємності, що призводить до необхідності частого заряджання і може стати проблемою у навчальних або екстрених ситуаціях.



Photo: ctrs.com.ua


Смартфони Xiaomi для дітей: що вибрати


Китайський бренд швидко завоював позицію. Його смартфони навіть бюджетного сегмента мають важливі переваги:

  • надійна збірка;
  • якісні екрани із високою щільністю пікселів;
  • непогані камери для свого цінового сегмента;
  • ємні акумулятори з підтримкою швидкого заряджання;
  • часті оновлення ОС та оболонки MIUI.


Якщо ж говорити про конкретні моделі, пропонуємо кілька недорогих варіантів:

1. Xiaomi Redmi 12C – 3999 гривен

Цей телефон має непогані характеристики – 3/32 Гб, великий IPS екран і систему камер 50 Мп плюс AI сенсор для розпізнавання сцен. Батарея 5000 мАч забезпечує тривалу роботу та підтримує швидку зарядку 10 Вт.

2. Xiaomi Redmi 12 – 5999-6999 гривен

У цю серію входить два пристрої: 4/128 Гб або 8/256 Гб. Вони оснащені більш "швидким" процесором для завантаження ігор та вимогливих додатків. Є система із трьох камер 50+8+2 Мп, і навіть фронтальний об'єктив на 8 Мп. Великий 6,72-дюймовий екран Full HD+ забезпечує хорошу видимість навіть у сонячний день.

3. Xiaomi Redmi Note 12 – 6999-8499 гривен

Фішка цих смартфонів – AMOLED екрани, які є практично безпечними для зору дитини. У плані продуктивності пристрою теж не пасуть задніх, оскільки обсяг ОЗП та внутрішнього сховища становить 8/256 Гб. Тут ми маємо чудові камери – як основну, і фронтальну. Літій-полімерна батарея 5000 мАг підтримує швидке заряджання 33 Вт.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук