Вибираємо зарядну станцію для мобільних гаджетів


Опубліковано 14 Жовтень 2023 о 12:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Оглядові статті >  Вибираємо зарядну станцію для мобільних гаджетів


Вибираємо зарядну станцію для мобільних гаджетів

Photo: ctrs.com.ua


Військовий час наочно продемонстрував стійкість та згуртованість української нації. Але навіть у цьому питанні відчувається вплив часу: багато українців готові сидіти без світла та навіть без тепла, але не без зв'язку.

Щоб під час тривалого блекауту смартфон залишався в робочому стані, достатньо павербанка потужністю близько 2000 мА год. Але в середньостатистичній сім'ї таких смартфонів щонайменше три, адже треба подбати і про роботу роутера, без якого швидкість інтернету буде явно незадовільною.

У цьому разі на допомогу приходить зарядна станція.


Це, по суті, той самий павербанк, але набагато потужніший. Головне — подбати про те, щоб він завжди був готовий до роботи «на всі сто». Для цього бажано мати модель не тільки з можливістю заряджання від мережі  (https://www.ctrs.com.ua/portativnye-zaryadnye-stancii/vkhodyashchie-interfeysy_rozetka-230-v/), та від автомобільного прикурювача, сонячної панелі.


Основні критерії вибору ПЗС


Крім потужності та вартості, які зазвичай стоять на першому місці у більшості потенційних покупців, слід звертати увагу і на інші фактори, сукупність яких і визначатиме корисність девайсу:

  • Можливість підключення зовнішнього акумулятора. Такі моделі дозволяють суттєво розширити можливості портативної зарядної станції у плані збільшення вихідної потужності (удвічі, втричі чи навіть більше).
  • Вага та портативність. Обидві характеристики залежать від ємності акумулятора. Якщо ви плануєте використання ПЗЗ у мобільному варіанті, доведеться шукати компроміс між потужністю та вагою. Бажано, щоб обрана модель мала ручку для зручного перенесення або сумку (чохол).
  • Наявність необхідних інтерфейсів, портів, адаптерів. Якщо час відключення електрики невеликий, зарядну станцію можна використовувати не тільки для заряджання гаджетів, але і для живлення побутової техніки, включаючи холодильник, газовий котел, ноутбук або ПК. Краще, якщо для підключення будь-якого пристрою не потрібно окремо купувати перехідники або кабелі.
  • Можливість заряджання від сонця. Є моделі, що допускають такий варіант, але краще, якщо в комплект поставки входить і сама панель (вона, як правило, має невеликі розміри). У цьому випадку підзарядку можна буде здійснювати навіть під час блекауту.


Photo: ctrs.com.ua


Особливості використання


Більшість сучасних моделей ПЗС мають вбудований дисплей, що дозволяє контролювати декілька ключових характеристик станції:

  • поточну вихідну потужність (скільки споживають всі підключені споживачі);
  • рівень заряду батареї;
  • орієнтовний час роботи за поточного рівня заряду акумулятора.

Завдяки цим показникам ви з часом зможете визначити оптимальний спосіб використання зарядної станції як за кількістю підключених гаджетів, так і за тривалістю їх роботи.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук