Створюйте планер-щоденник до 1 вересня та отримуйте подарунки


Опубліковано 08 Серпень 2023 о 10:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Статті >  Створюйте планер-щоденник до 1 вересня та отримуйте подарунки


Створюйте планер-щоденник до 1 вересня та отримуйте подарунки

Photo: Freepik


До кінця літа залишилося менше місяця, тому багато сімей вже активно готуються до школи. Крім підготовки до навчання та повторення вивченого матеріалу, активісти пропонують влаштувати дітям цікавий челендж. Ба більше, за круте виконання умов акції можна отримати подарунки.

Таку ініціативу запустив міжнародний благодійний фонд «Здоров'я майбутнього» разом з експертами ГО «Підтримай дитину» та ГО «Трініті хаб». Вони створили корисний чекліст, завдання з якого пропонують виконувати дітям до кінця літа.

«Діти в місті» дізнавалися про акцію та можливість виграти подарунки.


Корисні звички


Літо – це час відпочинку та ігор. Але це не значить, що літні дні не можна використовувати для чогось корисного та значимого. Активісти пропонують використати останній місяць літа для того, щоб перед школою прищепити дітям корисні звички.



Photo: ГО “Підтримай дитину" та ГО "Трініті хаб”


З чого складається чекліст:

  • Створення планера. Дитині пропонують створити планер, в якому записувати різноманітні заходи, події, а також відзначати досягнення цілей. Це має навчити дітей плануванню та відзначенню маленьких перемог.

  • Дотримуйтеся режиму дня. Необхідно спланувати режим дня, який буде більш подібний до графіку навчального року. Це допоможе дітям за три тижні налаштуватися на правильний графік.

  • Щоденна руханка. Привчайте дитину розпочинати день з легких фізичних вправ, які дають заряд бадьорості на весь день.

  • Зона відпочинку та релаксу. Нехай діти створять собі затишне місце, де зможуть відпочивати під час канікул та після їх завершення. Для більшого комфорту можете приготувати смаколики для їхнього таємного місця.

  • Проводьте час разом. Спілкування з рідними дає сили та натхнення для подальших перемог та досягнень. Навчіться цінувати спільний час з близькими.

  • Досягайте мети. Запропонуйте дитині поставити ціль і досягти її до початку навчального року. Це може бути будь-яка корисна навичка, як то малювання, плавання чи покращення техніки читання.

  • Обмежте час з гаджетами. Звичайно, на канікулах хочеться проводити з гаджетами весь вільний час. Але для здоров’я та загального самопочуття необхідно навчитися обмежувати час біля екрану. Краще нехай присвятять цей час фізичній активності або спілкуванню.

  • Порядок у кімнаті. Уміння наводити лад у своїй кімнаті формує дуже важливу навичку, яка стане дітям в нагоді у майбутньому.

  • Заохочуйте самонавчання. Нехай діти приділяють час навчанню і кожного дня дізнаються щось нове і цікаве.


Читайте також: Готуємося до школи: що повинна вміти дитина перед вступом у перший клас


Як взяти участь у конкурсі?


Ініціатори акції підготували подарунки для найкреативніших та активних дітей. Для участі в акції необхідно створити планер під гаслом «Моє найкраще літо». У ньому потрібно відмітити запропоновані у чеклісті пункти, які вам вдалося виконати.


Необхідно гарно сфотографувати планер або зняти про нього відео. Їх потрібно відправити на пошту ubookforuchildren@gmail.com.


Автори найкрасивіших планерів отримають у подарунок набір книг в межах благодійної акції «Українським дітям - українську книгу».


Ідеї для креативного планеру



Photo: Freepik


Перед тим, як взятися за оформлення планеру, оберіть тему, яка відповідає інтересам вашої дитини. Щоденники можуть бути різних форматів, від звичайних блокнотів до величезних книжок та плакатів.

Щоб дитині було цікавіше виконувати завдання та досягати цілей, підготуйте невеликі сюрпризи або смаколики, які вона отримуватиме. Не зайвим буде підготувати нотатки з надихаючими фразами та похвалою.


Які завдання можна додати в чекліст:

  • створіть плейлист з бадьорих і мотивуючих пісень,
  • заплануйте прогулянку на природі, відвідування парку або пікнік,
  • створіть щось своїми руками,
  • наведіть лад у шкільному приладді та закупіть те, чого не вистачає,
  • влаштуйте сімейний кіновечір,
  • напишіть лист майбутньому собі,
  • проведіть простий науковий експеримент вдома,
  • приготуйте разом щось смачне та корисне,
  • почніть вести щоденник вдячності.


Пам’ятайте, що мета полягає в тому, щоб створити поєднання веселих, освітніх і корисних заходів, які зроблять зворотний відлік до 1 вересня незабутнім і радісним досвідом як для вас, так і для вашої дитини.


Зверніть увагу на нашу статтю: Бізнес з пелюшок: як виховувати майбутніх підприємців






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук