Самокати для різних вікових груп


Опубліковано 24 Липень 2023 о 17:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Оглядові статті >  Самокати для різних вікових груп


Самокати для різних вікових груп

Photo: allo.ua


У житті дітей самокати посідають особливе місце. Вони не тільки стимулюють частіше та довше гуляти на свіжому повітрі, а й розвивають координацію. При виборі транспорту орієнтуйтеся на вікову групу, до якої належить дитина.


Моделі для дітей від 1 року


Катання на самокаті в такому віці - це чудовий спосіб познайомити малюка з навколишнім світом. Він тільки починає розвивати навички ходьби та координації, тому самокати 5 в 1 підійдуть як перший засіб пересування.


Зверніть увагу на характеристики, які є важливими при виборі транспорту:

  1. Знижена висота платформи. Малюк повинен легко ставати на неї та утримуватися.
  2. Батьківська ручка. Необхідна для зручної підтримки.
  3. Широка та стійка основа. Допоможе підтримувати рівновагу та запобігатиме падінню.
  4. Ручки із м'якими накладками. Забезпечать захоплення і знизять тиск на руки.

Подбайте про безпеку малюка, щоб уникнути травматизму. Важливо поступово вчити кататися на самокаті самостійно і правильно ним користуватися.


Самокати для дітей 2-3 років


У віці 2-3 років покращується координація. Вибирайте транспорт із додатковими опціями, які допомагають розвивати навички катання. Це допоможе навчитися зберігати баланс. Вибираючи засіб пересування, враховуйте наявність регульованої висоти керма. Завдяки цьому дитині буде комфортно, вона зможе відчути себе впевнено. Не варто забувати про захисні елементи. Вибирайте моделі з накладками на кермо або вбудованими гальмами, щоб убезпечити малюка від можливих травм. Колеса з підшипниками гарантують плавний рух та покращену маневреність. Також використовуйте шолом, наколінники та налокітники для запобігання травмування.


Самокати для дітей від 5 років


Діти старше 5 років мають стабільну координацію, тому вибір транспорту стає ширшим. У цьому віці використовуються засоби пересування з сучасними опціями. Міцна рама та стійкі колеса допомагають витримувати активне використання. Покращені системи гальмування гарантують безпеку при швидкісній їзді. Розширені функції складання роблять засіб пересування мобільним та портативним. Його зручно переносити та зберігати. Активним дітям, які навіть узимку не хочуть відмовлятися від катання, сподобається самокат-снігохід. Така модель обладнана колесами, які легко змінюються на лижі для їзди снігом.


Самокати – засіб активного відпочинку та розвитку для дитини. Вибір відповідного транспорту залежить від навичок. Важливо врахувати особливості кожної вікової групи та звернути увагу на відповідні характеристики транспорту. Не забувайте, що діти розвиваються по-різному, тому, вибираючи самокат, зверніть увагу на індивідуальні особливості дитини. Дотримуйтесь запобіжних заходів і не залишайте малюка без уваги.

 





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук