Добірка настільних ігор для літніх посиденьок


Опубліковано 12 Липень 2023 о 10:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Добірка настільних ігор для літніх посиденьок


Добірка настільних ігор для літніх посиденьок

Photo: Freepik


Чим зайняти дитину на канікулах? Як її розважити? Що робити, щоб вона не забула те, що вчила у школі? Настільні ігри вирішують всі ці питання. Батьки завжди можуть підібрати гру, яка не просто розважить дитину, а й допоможе опанувати певні складнощі. Але якщо і просто розважить, то сьогодні це вже не мало.

«Діти в місті» склали для вас добірку різних настільних ігор, які зроблять ваш час разом приємним, де б ви не були.


Крокодил


Знаменита гра для посиденьок. Одна людина показує жестами без слів предмет або дію, інші гравці намагаються вгадати. Але грати по картках – набагато неочікуваніше. На картках наведено кілька слів, різних по складності. І за відведений час потрібно показати якомога більше слів. Сміх та гарний настрій гарантовано.



Photo: Діти в місті


Розкажи історію


Цей набір логічних карток весело вчить дитину користуватися мозком та розумом. На картинках зображені і коротко описані певні події. Гравець має взяти декілька карток і по них придумати й розповісти історію. Гра розвиває логіку, уважність, розуміння причинно-наслідкових зв’язків.


Ходу героям нема!


Ми звикли грати за героїв – прийшли до печери, побилися з драконом, забрали скарби. Ця гра переверне ваш світ догори дриґом, адже тут потрібно грати за монстрів. Вам доведеться захищати свої підземелля від нахабних героїв, які постійно хочуть вас уколошкати.



Photo: Діти в місті


Встигни за 10 секунд


Справжній мозковий штурм, а не гра. За 10 секунд гравці мають придумати по 5 слів, які відповідають певним вимогам. Наприклад, 5 зимових речей або ж 5 жіночих імен на літеру О. Здається не складним, та це тільки на перший погляд. Спробуйте пограти з дитиною, і ви побачите, наскільки вона захоплива і корисна.


Читайте також: Корисні настільні ігри про гроші та фінансову грамотність


Карти, мемчики та котики


Чудова гра для підлітків та батьків. Тут ви будете всі разом створювати меми і обирати найсмішніший. В цю гру точно не вдасться пограти без сміху. Сміх і меми зблизять вас із дітьми-підлітками, і ви гарно проведете час разом.



Photo: Діти в місті


Доббл


Гра, яка через свою суперконцентрацію викликає неабиякий азарт. Це весела гра з простими правилами. Вона швидка і дуже проста, тому ви не витрачатимете час на вивчення правил. А грати можна навіть з дітьми молодшого шкільного віку.


Смачні тістечка


Ця гра для найменшеньких. Вона розвиває моторику рук, допомагає розвивати уважність та цілеспрямованість. На прикладі тістечок та смаколиків дитина вивчає дроби й розуміє, як вони влаштовані.



Photo: Діти в місті


Муха-повторюха


Нейропсихологічна гра на уважність та пам’ять. Потрібно повторити всі рухи, які муха зобразила на картках. Гра має обмежений час, тому це не зовсім легко. Той, хто зможе все повторити за Мухою-повторюхою, отримує бал. Ви з дітьми багато насмієтеся, поки гратимете у Муху-повторюху.


Зозуля


Азартна карткова гра, яка сподобається вашим дітям. Зозуля відома тим, що підкидує свої яйця іншим пташкам. Вам потрібно збирати картки за принципом Мама+Малюк і позбавитися картки Зозуля. Сказати легко, а от зробити…



Photo: Діти в місті


Зараження – Початок


Це психологічна і весела гра для великої компанії. Ви можете зібратися сім’ями або запросити друзів дитини. Сама гра нагадує гру Мафія, але вона динамічніша і більш неочікувана. Ви будете грати за друзів, які хочуть розгадати таємницю, чому зникають люди. Та потім ви зіштовхнетеся з істотою, яка навертає ваших друзів на монстрів, і тепер вони грають проти людей.


Вам може стати в нагоді наша стаття: Добірка дитячих ігор для зняття напруження






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук