Канікули-2023: альтернативи літнього відпочинку


Опубліковано 20 Червень 2023 о 10:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Статті >  Канікули-2023: альтернативи літнього відпочинку


Канікули-2023: альтернативи літнього відпочинку

Photo: Freepik


Психологи вважають, що відпочинок корисний і для дітей, і для батьків у більшості обставин. Дітям він допомагає якісніше вчитися й опановувати нові знання, а дорослим – працювати й вирішувати проблеми. Україна має безліч місць, наділених неймовірною красою та незліченними варіантами відпочинку. На жаль, через війну деякі популярні курорти залишаються недоступними.

«Діти в місті» підготували для вас ідеї альтернативного відпочинку, де ви з дітьми можете відновити свої сили та наповнитися новими приємними враженнями.


Басейни замість моря


Прибережні регіони України постраждали від війни, традиційний пляжний відпочинок неможливий. Проте варіанти безпечного та приємного відпочинку біля водички є.

Під Києвом, в Одесі та інших містах є місця з приватними басейнами та зонами відпочинку. Тут можна погрітися на сонці, освіжитися в басейні, побавитися з дітьми, позасмагати.

В деяких містах залишаються відкритими навіть аквапарки. Тому дітям точно є, де розважитися. Проте радимо уважно ознайомитися із режимом роботи аквапарків під час тривог.


Відчуйте красу Карпат



Photo: Freepik


Карпати – неймовірне місце сили і душевного спокою для українців. При чому в сучасних Карпатах батьки можуть підібрати для дитини як активний відпочинок, так і місце для відновлення душевної рівноваги.

Мальовничі гори, затишні ліси, бурхливі водоспади дарують невимовну гаму емоцій. Найбільш розвинені курорти у Карпатах – це Буковель, Драгобрат, Яремче. Для тих, хто жадає сонця і води, в деяких готельних комплексах Буковеля є басейни і зони відпочинку.

Невеличкі села на кшталт Ворохти, Татарова, Кваси, пропонують більш відокремлений відпочинок. Тут ви з дитиною зможете усамітнитися, заспокоїтися і просто побути в оточенні природи.


Відпочинок на озерах



Photo: Freepik


Ще одна альтернатива морському відпочинку – це відпочинок на озерах. Наприклад, Шацькі озера на Волині завжди приваблювали своєю неабиякою красою та величчю. Найбільші озера тут – Світязь та Пісочне. Для дитини озеро Світязь зможе позмагатися з морем, адже це найбільше курортне озеро України.

Ще одна перлина відпочинку – це Біле озеро в селі Руданівка Рівненської області. Неподалік озера є база відпочинку. Проте, якщо ви активна сім’я і любите походи, то можете розкинути намети прямо на березі. Для дітей намети – це завжди неабияка пригода.


Читайте також: Безпечні канікули – правила безпеки для дітей під час літніх канікул


Термальні води


Термальні води пропонують цікаву альтернативу відпочинку на морі. Кілька місць по всій Україні можуть похвалитися термальними джерелами, які забезпечують не лише відпочинок, але й лікувальні переваги. Це, зазвичай, не дуже активний вид відпочинку, але дітям він подобається, тому що дуже нагадує басейни та аквапарки.

Солотвино, Берегово, Косино та термальні ванни в селі Лушмори – одні з найкращих місць, де відвідувачі можуть зануритися в теплі, багаті мінералами води, а діти плаватимуть і розважатимуться у великих басейнах.


Міста України


Подорожі до різних міст України не дуже асоціюються з дитячим відпочинком. Проте міста на заході країни зараз чи не найпопулярніші напрямки для відпочинку з дітьми.

Львів з його історичними вуличками та славнозвісною кавою запрошує до неспішних прогулянок. Кам’янець-Подільський – ще одна перлина, яка захоплює уяву своєю дивовижною красою та стародавньою спадщиною. Чернівці ваблять захопливими екскурсіями та смаками буковинської кухні. Тернопіль може похвалитися унікальною особливістю — величезним штучним озером, розташованим у самому центрі міста. Івано-Франківськ справляє незабутнє враження безліччю архітектурних див.


Власне, ледве не будь-яке місце може неймовірно розкритися перед батьками і дитиною, якщо правильно спланувати поїздку.


Вам може сподобатися наша стаття: 50 ідей для занять з дітьми для створення щасливих спогадів






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук