Незвідане: 7 загадкових місць на планеті


Опубліковано 10 Травень 2023 о 10:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Незвідане: 7 загадкових місць на планеті


Незвідане: 7 загадкових місць на планеті

Photo: Freepik


Куточки нашої планети приховують купу таємниць – від місць дивних зникнень до незрозумілих явищ. Земля є домівкою для кількох таємничих місць, які протягом століть захоплювали уяву людей. Всі ці місця обросли купою міфів і легенд – деякі казковими, а деякі – моторошними.

«Діти в місті» вирішили відправити вас у подорож до семи найзагадковіших місць на Землі. Готуйтеся разом з дітьми досліджувати незрозуміле.


Бермудський трикутник


Бермудський трикутник — одна з найвідоміших і загадкових таємниць у західній частині Атлантичного океану. Він став відомим через зникнення багатьох кораблів і літаків за загадкових обставин.

Деякі теорії припускають паранормальну або навіть позаземну участь, тоді як інші вказують на природні причини, такі як екстремальні погодні умови. Бермудський трикутник і понині продовжує інтригувати дослідників і авантюристів.


Стоунхендж



Photo: Freepik


Стоунхендж розташований у Вілтширі, Англія. Це доісторичний пам'ятник, оповитий таємницею. Його походження та призначення залишаються невідомими. Вважається, що це стародавнє кам’яне коло, побудоване понад 4000 років тому, служило релігійним або церемоніальним місцем. Найпопулярніша спроба тлумачення Стоунхенджа у тому, що це була обсерваторія кам'яного віку.

Те, як ці камені транспортували й встановлювали, досі невідомо. І це спантеличує та навіть докучає археологам і науковцям. А прості люди просто перебувають у захваті від винахідливості наших предків.


Читайте також: Відкриваємо Україну: топ-10 замків і фортець, які варто показати дітям


Острів Пасхи


Острів Пасхи у Тихому океані відомий своїми величезними кам’яними статуями під назвою Моаї. Ці величні фігури були створені стародавньою цивілізацією Рапа-Нуї. Але мета їх будівництва та засоби, за допомогою яких вони транспортувалися та зводилися, залишаються загадкою. Усього на острові 887 статуй. 

Ізольованість острова та загадкові статуї породили безліч теорій і припущень. За легендою, від каменоломні до місця встановлення статуї йшли самі.


Зона 51


Зона 51, розташована в пустелі Невада, є надсекретним об’єктом ВПС Сполучених Штатів, який породив численні теорії змови. Вважається, що це місце для секретних експериментів і досліджень, включно з інопланетною діяльністю. Секретність, що оточує Зону 51, підживлює уяву, і припущення варіюються від розвитку передових технологій до зустрічі з інопланетянами.

Пару років тому інтернет вибухнув закликами до штурму Зони 51. На цю подію назбиралося близько трьох мільйонів добровольців. На щастя, саме на штурм зони прибули лише трохи більше сотні людей. Репортерів, і тих було більше. Хоча правду можна засекречувати, містика навколо цього загадкового місця залишається.


Лінії Наска


У посушливій перуанській пустелі лінії Наска врізають у земну поверхню низку масивних геогліфів. Ці стародавні візерунки зображують різноманітних тварин і геометричні фігури. Їх можна повністю побачити лише з повітря.

Мета їхнього створення залишається таємницею. Теорії варіюються від астрономічних календарів до релігійного чи ритуального значення. Найвірогіднішою теорією вважається, що прадавні перуанці таким чином хотіли щось сказати богам. Що саме – хтозна. Але там є величезні детальні малюнки мавп, павуків, ящірок, колібрі, риб та лам. Точність і масштаб ліній Наска продовжують дивувати людей.

Контури фігур – це величезні викопані в ґрунті канави. До речі, на березі Тихого океану є 200-метровий малюнок, який схожий на український тризуб. Цю фігуру називають Андський канделябр. Вчені припускають, що це був знак для моряків, адже фігура розташована на схилі гори і її видно за 19 км.



Photo: з вільних джерел


Великі піраміди Єгипту



Photo: Freepik


Великі піраміди Гізи – одне з семи див світу. Це яскраве свідчення стародавніх інженерних чудес. Ці колосальні споруди були побудовані як гробниці для фараонів, але методи, використані для їх будівництва, досі спантеличують експертів. Точне вирівнювання з небесними тілами та складна архітектура всередині пірамід додають їм загадковості, і залишають нас у захваті від майстерності стародавніх єгиптян.

Між тим, існують безліч теорій, які запевняють, що без інопланетян тут не обійшлося.


Лох-Несс


Озеро Лох-Несс розташоване на Шотландському нагір’ї. Воно славиться легендарною істотою, відомою як Лохнеське чудовисько або Нессі. Розповіді про велику невпізнану істоту, яка ховається під поверхнею води, зберігалися десятиліттями.

Попри численні пошуки та дослідження, жодних конкретних доказів існування Нессі знайдено не було. Ви, мабуть, бачили той самий легендарний фотознімок, та його достовірність, на жаль, не підтверджується. Попри це озеро Лох-Несс продовжує приваблювати відвідувачів, які сподіваються побачити цю невловну істоту.


У той час як наука та дослідження продовжують проливати світло на деякі загадки, інші залишаються невловимими, наче комар о другій ночі, і залишать нам місце для припущень і відвертому подиву. 


Зверніть увагу на нашу статтю: Просто про складне: як розказати дитині про природні явища. Поради та прості досліди






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук