День народження вдома: як організувати незабутнє свято


Опубліковано 09 Травень 2023 о 10:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Оглядові статті >  День народження вдома: як організувати незабутнє свято


День народження вдома: як організувати незабутнє свято

Photo: Freepik


День народження дитини – це зворушливий час, наповнений радістю та особливими моментами. Організація дня народження здається складною, та це може бути корисним і незабутнім досвідом і для вас, і для дитини.

«Діти в місті» підготували для вас декілька простих і практичних порад, як створити незабутні враження для вашої дитини та її друзів, не наймаючи професійних організаторів заходів.


Вікові особливості святкування


Коли справа доходить до святкування дня народження, вік дитини дуже важливий. Кожна вікова група має унікальні особливості та переваги.

  • 1-2 роки – у цьому віці ключовою є простота. Зосередьтеся на створенні затишного та безпечного середовища з близькою родиною та кількома друзями. Зробіть свято коротким і розгляньте заходи, що відповідають віку, наприклад сенсорні ігри, м’які іграшки та ніжну музику.
  • 2-5 років – дошкільнята сповнені енергії та фантазії. Плануйте інтерактивні ігри та рукоділля, щоб зацікавити їх. Виберіть тему відповідно до їхніх інтересів, наприклад, супергероїв, принцес або тварин, і додайте її до декорацій та ігор.
  • 6-10 років – діти цього віку люблять пригоди та виклики. Плануйте захопливі пошуки скарбів, ігри на свіжому повітрі або тематичні квести. Заохочуйте їхню творчість за допомогою мистецьких і ремісничих заходів або рукоділля, які стосуються їхніх улюблених хобі чи героїв.
  • 11-14 років – підлітки насолоджуються більшою соціальною взаємодією та незалежністю. Подумайте про організацію тематичної костюмованої вечірки, кіновечір або спортивний турнір. Додайте інтерактивні елементи, такі як караоке, фотозони або танцмайданчик.



Photo: Діти в місті


Список гостей


Визначте кількість гостей, виходячи з обмежень простору та вподобань вашої дитини. Подумайте про те, щоб запросити близьких друзів, однокласників і членів сім’ї. Майте на увазі, чим менше гостей, тим легше персоналізувати взаємодію та керувати святом.

Не знаєте, скільки гостей запросити? Скористайтеся порадою психологів – гостей має бути стільки, скільки років дитині.


Дизайн приміщення


Виберіть тему, яка відповідає інтересам вашої дитини. Це можуть бути супергерої, принцеси, тварини або улюблений фільм. І що б ви не робили далі, спирайтеся на цю тему – прикрашання приміщення, сервірування столу, сувеніри для вечірки.

Використовуйте різнокольорові повітряні кулі та серпантини, щоб створити святкову атмосферу. Повісьте їх навколо дверей, створіть арки з повітряних куль або розкладіть по меблях.

Також можна зробити прикраси своїми руками. Ви можете зробити паперові гірлянди, персоналізовані банери або тематичні витинанки, щоб прикрасити стіни та столи. Залучайте дитину до цього, разом ви можете намалювати або створити класну фотозону.


Меню


Є одне просте правило дитячого дня народження, яке важко дається дорослим. Готові? День народження дитини – не застілля!

Діти прагнуть веселитися, бешкетувати, радіти, божеволіти, стрибати і танцювати. Але точно не сидіти кілька годин за столом. Тому зробіть меню простим, зручним для дітей і легким у використанні:

Організуйте їжу – обирайте невеликі закуски, такі як міні-сендвічі, фруктові шашлики, овочеві палички з соусом, сирні кубики та попкорн.

Підготуйте освіжаючі напої – подавайте фруктові соки, ароматизовану воду або домашній лимонад. Подумайте про використання різнокольорових соломинок або веселих чашок, щоб зробити їх більш привабливим.

Іменинний торт і частування – родзинкою святкування є іменинний торт. Виберіть дизайн, який відповідає тематиці вечірки. Не забудьте підготувати свічки, щоб іменинник міг загадати бажання. Запропонуйте різноманітні частування, як-от кекси, печиво або десертний шведський стіл, щоб задовольнити кожного ласунчика.


Детальне меню можна знайти тут.


План святкування


Photo: Freepik


Продумайте план святкування, не перекидайте це на дітей, мовляв, самі розберуться. Створіть розклад заходів, щоб вечірка була організованою та цікавою.

Почніть із теплого вітання та запровадьте інтерактивні ігри-криголами, щоб допомогти дітям познайомитися та почуватися комфортно.

Сплануйте ігри та заняття, які відповідають віку, виходячи з обраної теми. Це можуть бути квести, поробки, настільні та рухомі ігри. Для старших дітей це можуть бути ігри на кшталт Лімбо (проходити під жердиною), Музичних Стільців (коли стільців на 1 менше, ніж дітей) або просто дискотека.


Ось в цій статті ми вже писали, як провести різні квести.


А тут розповідали, як зробити свято у стилі Вторгнення Прибульців.


Якщо дітям більше до смаку не прибульці, а всесвіт Гаррі Поттера, то читайте про магічний квест у цій статті.


Святковий торт


Торт – центральна частина свята. Всі діти чекатимуть на нього з нетерпінням. Тому саме торту варто приділити особливу увагу. Ви можете зробити торт самі або замовити у кондитера. Та ось, на що в будь-якому випадку варто звернути увагу:

Оберіть дизайн торта, який відповідає темі вечірки чи інтересам вашої дитини. Його можна оформити під улюбленого персонажа, хобі чи спорт.

Додайте особливий штрих, вказавши ім’я чи вік вашої дитини на торті. Для цього можна використовувати їстівні верхівки для тортів, свічки або декоративну глазур.

Поставте на торт свічки та зберіть усіх навколо, щоб заспівати пісню про день народження. Допоможіть дитині загадати бажання, і хай вона з хвилюванням задує свічки.


Організація дитячого дня народження вдома не обов’язково має бути складна. Пам’ятайте, що найважливішим елементом є любов і радість, розділені з дитиною та друзями.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук