Національний мультипредметний тест: все, що потрібно знати випускникам


Опубліковано 23 Березень 2023 о 10:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Національний мультипредметний тест: все, що потрібно знати випускникам


Національний мультипредметний тест: все, що потрібно знати випускникам

Photo: Freepik


У 2023 році абітурієнти, які планують вступати до українських вишів, знову здаватимуть Національний мультипредметний тест замість звичного ЗНО. Це пов’язано з безпековою ситуацією в країні. Вже в найближчий час розпочнеться реєстрація на НМТ.

«Діти в місті» зібрали найактуальнішу інформацію, яка стосується іспиту.


Реєстрація на НМТ


У понеділок, 3 квітня, офіційно стартує реєстрація на НМТ. Вона триватиме впродовж місяця – до 3 травня.


Щоб зареєструватися, вступникам необхідно виконати наступні дії:

  • створити персональний кабінет на сайті УЦОЯО,
  • заповнити картку (ПІБ; дата народження; номер документа, що посвідчує особу; номер контактного телефону; е-mail; категорію випускника (поточний або минулі роки); відомості про заклад освіти; назву обраного 3-го предмета НМТ; населений пункт, де будете складати НМТ),
  • завантажити до кабінету фотокопії реєстраційних документів,
  • підтвердити бажання взяти участь у НМТ.


Як тільки вся заповнена інформація буде перевірена, ви зможете сформувати Сертифікат НМТ, який є підтвердженням реєстрації для участі у тестуванні.

Варто зазначити, що запрошення на тестування з часом та адресою вступники отримають не пізніше ніж за 10 днів до проведення іспиту. Запрошення надійде у персональний кабінет.


Демоверсії тесту



Photo: Freepik


Щоб вступники малу змогу підготуватися до цьогорічного НМТ, фахівці УЦОЯО розробили демоверсії тестів. Це пробне тестування максимально наближене до реального НМТ. Вступники матимуть змогу потренуватися та подивитися, в якому форматі відповідати та виконувати завдання.


Тестування можна пройти за посиланнями:


НМТ за кордоном


Через війну тисячі потенційних вступників знаходяться за кордоном. Українське освітнє відомство намагається дбати про своїх громадян, тому домовилося вже з 28 країнами про складання НМТ.

За кордоном будуть створені екзаменаційні центри, де діти зможуть здати НМТ. До квітня мають оприлюднити повний перелік країн та міст, де буде проводитися тестування.


Читайте також: Професійна освіта онлайн: як знайти своє та підвищити кваліфікацію


Графік проведення НМТ



Photo: Freepik


Цьогорічне НМТ відбуватиметься в екзаменаційних центрах, які облаштовуватимуть в приміщеннях шкіл та університетів, а також за кордоном. Загалом передбачається, що тестування відбудеться протягом двох сесій – основної та додаткової.


  • Основна: 5 червня – 23 червня
  • Додаткова: 11 липня –24 липня


Переважна більшість вступників має здати іспити під час основної сесії. Додаткова проводитиметься для тих, хто не зможе взяти участі в основній сесії через серйозні обставини.


Кому не знадобиться НМТ


Цього року уряд схвалив перелік спеціальностей, на які можна буде вступити без результатів НМТ. Мова йде про спеціальності, яким надаватиметься особлива підтримка. Загалом до списку входить 61 спеціальність.

Варто зазначити, що вчитися можна буде лише не контрактній основі. При вступі знадобиться пройти співбесіду або написати мотиваційного листа.

Повний перелік спеціальностей можна подивитися за посиланням.


Зверніть увагу на нашу статтю: Як допомогти підлітку вибрати майбутню професію: нетипові ідеї






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук