Нюанси, які варто враховувати при виборі стільця для годування дитини


Опубліковано 27 Грудень 2022 о 17:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Оглядові статті >  Нюанси, які варто враховувати при виборі стільця для годування дитини


Нюанси, які варто враховувати при виборі стільця для годування дитини

Photo: allo.ua


Багато молодих батьків, побачивши у своїх знайомих крісло для годування, прагнуть придбати для своєї дитини схожу модель. Такий підхід є неправильним, оскільки вони позбавляють свого малюка та себе комфорту, який могли б отримати, підійшовши до вирішення завдання відповідальніше. Асортимент товарів в цій категорії дуже великий, тому не потрібно слідувати прикладу інших. Ви повинні самостійно вивчити характеристики та переваги стільців різних типів, а також врахувати ряд нюансів. А вже потім робити обдуманий вибір.


Тип та конструкція стільців для годування


Наразі в магазинах можна знайти вироби наступних типів:

  • класичні стільці на високих ніжках;
  • трансформери;
  • навісні;
  • бустери;
  • люльки.


У кожного типу є переваги та недоліки. Класичні крісла для годування можуть похвалитися зручністю та безпечністю під час прийому їжі.


Трансформери будуть використовуватися найдовше — спочатку як стілець, а потім як парта. Навісні і бустери компактні та легкі. А люльки можуть стати хорошим місцем не лише для годування, а й для сну.

Стільці можуть мати складану і нескладану конструкцію. Якщо у вашій оселі мало вільного місця і додаткові меблі в ній небажані, зверніть увагу на перший варіант. Склавши крісло, ви зможете зберігати його десь у кутку та діставати лише за необхідністю.


Опції, які здатні значно підвищити комфорт


Якщо вас зацікавили класичні стільці, зверніть увагу на наступні компоненти та функції:

  1. Регулювання висоти. Дозволяє вибирати комфортну висоту для дитини. Наприклад, ви можете підняти його до рівня сімейного столу, щоб малюк обідав разом з вами, або опустити ближче до землі.
  2. Ремені безпеки. Вони повинні бути. Надійно пристібнувши дитину, ви унеможливите її вислизання з крісла. Відповідно, знизиться ризик травмування. Також рекомендуємо вибирати модель з обмежувачем між ногами. Він не дасть малюку зісковзнути вниз.
  3. Регулювання спинки. Бажано, щоб вона могла фіксуватися в декількох положеннях. Це дасть можливість вибрати найзручнішу позу для малюка під час годування та ігор.
  4. Колеса з фіксацією. Крісла з колесами легше переміщувати підлогою, а фіксатор слугує гальмом для коліщат, щоб унеможливити випадкове переміщення.
  5. Стільниця. Вона повинна мати достатню площу та розміщуватися на комфортній висоті. Дуже зручна з’ємна стільниця, оскільки її можна зняти в будь-який момент за необхідності. Наявність бортиків — також корисна опція. Вони не дадуть їжі висипатися на підлогу.
  6. Підставка для ніжок. Малечі буде значно зручніше сидіти в кріслі, якщо вона матиме, куди поставити ніжки.


Зверніть увагу на матеріал оббивки місця для сидіння та спинки. Не варто купувати модель з клейончатим покриттям, оскільки його довговічність залишає бажати кращого. Матеріал повинен бути міцним, в міру м’яким та легко чиститися. Буде добре, якщо його можна зняти та випрати в машинці.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук