Чи потрібно ремонтувати екран на смартфоні, що тріснув?


Опубліковано 03 Грудень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Статті >  Чи потрібно ремонтувати екран на смартфоні, що тріснув?


Чи потрібно ремонтувати екран на смартфоні, що тріснув?

Photo: Діти в місті


У кого жодного разу не було розбитого скла на смартфоні? Якщо такі користувачі і є, їх зовсім небагато. Телефони використовуються постійно і повсюдно, тому ризик їх пошкодження дуже великий. Достатньо падіння з невеликої висоти, щоб на екрані утворилася тріщина.


Чому б телефон не захистити від поломки?


Люди діляться на дві категорії: ті, хто піклується про речі та ті, кому все одно. Однак головна проблема полягає в тому, що навіть превентивні заходи, спрямовані на захист телефону, не гарантують на 100% його безпеку. Тому пошкодження можуть отримати навіть броньовані версії смартфонів.


Оцініть масштаби пошкоджень


Характер поломки та вплив її на функціональність можуть сильно відрізнятися. Буває, що внаслідок удару на склі є невелика тріщина і на роботу смартфона вона особливо не впливає. Інша річ, коли дисплей розбитий настільки, що телефоном неможливо користуватися.

У більшості смартфонів екран складається з трьох шарів: зовнішнього скла, сенсорного екрана та дисплея. Тому перед тим, як розпочати ремонт, потрібно виявити несправні елементи:

  • тріснуло тільки зовнішнє скло, а екран реагує на дотики,
  • тачскрин пошкоджений і екран не реагує на дотик,
  • дисплей не вмикається або показує кольорові смуги.


Тільки після оцінки того, що дійсно зламалося в телефоні, можна приймати рішення щодо подальшого його ремонту. Якісно та недорого послугою “заміна екрану” можна скористатися тут https://www.aks.ua/remont-telefony/zamena-display.html


Як забрати невеликі подряпини на склі?


Інтернет кишить порадами від "фахівців" з ремонту поверхні екранів. Чого тільки немає! І чудотворне відновлення шляхом протирання зубною пастою. Вау-ефект завдяки використанню дрібного наждакового паперу. Супер клей маскує навіть скол чи тріщину. Хоча всі ці домашні методи звучать як казки, вони все ж таки іноді здатні вразити своєю ефективністю.

Проте фахівці у сфері обслуговування телефонів все ж таки вважають за краще використовувати професійні методи та засоби. Вони застосовують спеціалізовані полірувальні пасти та відповідне обладнання. Принцип відновлення скла полягає в тому, що відбувається шліфування поверхні на глибину пошкодження з подальшим поліруванням.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук