Як доглядати за планшетом?


Опубліковано 02 Грудень 2022 о 16:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Статті >  Як доглядати за планшетом?


Як доглядати за планшетом?

Photo: Діти в місті


Планшет – це пристрій, який сьогодні має практично кожен. Однак тільки маленький відсоток від загальної маси користувачів знають, як правильно експлуатувати це делікатне обладнання. Сьогодні розглянемо коротку інструкцію щодо експлуатації мобільного комп'ютера.


Захист від наслідків механічних пошкоджень


Планшет, як різновид мобільного пристрою, сильно схильний до різноманітних механічних пошкоджень у вигляді тріщин, подряпин або внутрішніх дефектів. І який би не був користувач обережний, рано чи пізно крихкий пристрій може опинитися на землі або іншому твердому покритті. То як же мінімізувати наслідки такого падіння?

Екран – це надзвичайно важлива складова планшета. Він одночасно є і генератором зображення, і комунікаційною панеллю (сенсорною). Його пошкодження, звичайно, має і естетичне значення, але насамперед може унеможливити використання всього пристрою.


У такому разі доведеться вибирати новий дисплейний модуль за  посиланням https://www.aks.ua/catalog/displei-ekran/.


Однак, щоб уникнути дорогого ремонту, екран можна захистити захисною плівкою або загартованим склом. Вони зазвичай амортизують вплив можливого удару, оберігаючи модуль від руйнування. Різні типи чохлів та футлярів також забезпечують достатній захист.


Небезпека низьких температур


Надто низька температура може суттєво нашкодити конструкції планшета. Вплив морозу викликає поступове зниження ємності елемента живлення, що у подальшому скорочує час роботи пристрою на одному заряді. За тривалого перебування в умовах екстремально низьких температур краще вимикати планшет і включити тільки в приміщенні після відповідного часу теплової акліматизації.


Правильна зарядка акумулятора


Процес заряджання прямо впливає на термін служби батареї. Не можна, щоб планшет знаходився тривалий час у повністю розрядженому стані, оскільки це призводить до деградації хімічного накопичувача енергії. Краще не допускати розрядки нижче 20% та не заряджати вище 80%. Дотримання таких рекомендацій продовжує термін роботи акумулятора.


Використання оригінальних аксесуарів


Для правильної роботи мобільного пристрою важливо використовувати оригінальні чи фірмові аксесуари. Це стосується кабелів та адаптерів живлення. Використання несертифікованих пристроїв може пошкодити смартфон.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук