Чому телефон нагрівається під час роботи? Як запобігти цьому?


Опубліковано 28 Жовтень 2022 о 17:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Статті >  Чому телефон нагрівається під час роботи? Як запобігти цьому?


Чому телефон нагрівається під час роботи? Як запобігти цьому?

Photo: aks.ua


Є кілька причин, з яких температура телефону може збільшуватися. Мінімальне відхилення зазвичай не вказує на серйозну проблему з пристроєм. Це нормальна ситуація, адже сучасні телефони використовуються для багатьох завдань. Для виконання потрібна потужність, використовувана процесором, а при цьому виділяється тепло. Якщо температура телефону не перевищує стандартних значень (максимум 45С), це не повинно викликати занепокоєння. Однак, коли телефон і його корпус настільки гарячі, що ми не зможемо тримати його в руках, це може вказувати на проблеми з програмним забезпеченням або свідчити про несправність обладнання.


Найпоширеніші причини перегріву телефону


Найчастішими причинами підвищеної температури телефону можуть бути:


  • Інтенсивна експлуатація

Якщо наш телефон використовується для частих ігор або перегляду фільмів високої якості, то ймовірно, що він буде перегріватися. Активність у цьому разі вплине на виділення великої кількості тепла процесором і екраном. Майте на увазі, що тривалі телефонні та відеодзвінкіи також навантажують ЦП, що викликає підвищення температури. Тому, якщо телефон занадто нагрівається, варто дати йому трохи охолонути.

  • Програмне забезпечення або програми

Якщо програмне забезпечення або програми, які ми встановили на свій телефон, не оновлюються або працюють некоректно, процесору доведеться сильно попрацювати. Такий стан справ призведе до більшого виділення тепла. Те саме станеться, якщо у фоновому режимі запущено дуже багато програм. Варто перевіряти їх та систематично примусово зупиняти. Шкідливе програмне забезпечення також може призвести до занадто сильного нагрівання смартфонів, тому, якщо ви зіткнулися з такою ситуацією, то варто ретельно перевірити свій мобільний пристрій.

  • Використання або зберігання телефону в невідповідних умовах

Іноді проблема надмірного нагрівання телефону може полягати в неправильно підібраному захисному аксесуарі, який блокує відведення тепла від пристрою. Також очевидно, що телефон не можна піддавати впливу прямого сонячного світла протягом тривалого часу, як і не слід залишати його на батареї або в інших місцях, де дуже спекотно.

  • Неправильний спосіб заряджання акумулятора в телефоні

Якщо ми використовуємо невідповідний зарядний пристрій, наприклад, із системою швидкого заряджання, яка не підтримується нашим телефоном, окремі елементи можуть перегрітися, що призведе до подальшого зниження продуктивності батареї. У найгіршому випадку це може пошкодити як акумулятор, так і сам телефон. Тому ми рекомендуємо використовувати тільки відповідні адаптери живлення для смартфонів, які допоможуть вибрати тут https://www.aks.ua/catalog/zaryadnye-ustroistva/zaryadnoe-ustroistvo-dlya/telefona. Для більш потужних пристроїв, таких як планшети, шукайте ЗУ за посиланням https://www.aks.ua/catalog/zaryadnye-ustroistva/zaryadnoe-ustroistvo-dlya/plansheta.


Таким чином, для початку варто виявити причину, через яку нагрівається телефон або смартфон. Завдяки цьому можна буде виключити певні речі або моделі поведінки, щоб уникнути необхідності заміни пристрою, а також мінімізувати ризик поломки.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук