Як правильно доглядати дитячий візок


Опубліковано 17 Жовтень 2022 о 12:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Статті >  Як правильно доглядати дитячий візок


Як правильно доглядати дитячий візок

Photo: allo.ua


Батьки вибирають візок для дитини особливо ретельно. Це не дивно – перший дитячий транспорт має бути надійним, комфортним для дитини та відповідати всім гігієнічним вимогам. Тому з практичної точки зору батьки віддають перевагу моделям зі знімними елементами, які можна легко зняти і почистити або випрати. Як це робити правильно, розповімо у нашому матеріалі.


Загальні рекомендації щодо догляду


Щоб коляска була справною і довго мала привабливий зовнішній вигляд дотримуйтесь таких рекомендацій.

  • Не тримайте подовгу коляску на відкритому сонці - під його прямими променями зблисне навіть найякісніший матеріал оббивки.
  • Для прогулянок у негоду дитячі коляски оснащені спеціальними захисними чохлами-дощовиками, які йдуть у комплекті з колісним пристроєм.
  • Перед відправкою пристрою на тривале зберігання ретельно очистіть і протріть насухо всі його деталі та механізми. Місце для зберігання повинно бути сухим та прохолодним.
  • У зимовий час дороги в містах посипають сіллю та іншими протиковзними реагентами, які негативно впливають на колеса і нижню частину коляски. Тому після кожної прогулянки в цю пору року всі ці деталі слід обполіскувати та насухо протирати.
  • Щоб вчасно помітити механічну несправність, після кожної прогулянки слід уважно оглядати транспорт.
  • Раз на 3 місяці осі коліс та підвіски слід змащувати машинним маслом або звичайним вазеліном. В обов'язковому порядку це необхідно зробити перед відправкою коляски на зберігання.


    З чого почати чищення


    Спочатку слід визначити, які деталі є знімними. Після від'єднання пластмасові та металеві конструкції ретельно миють у мильній воді, після чого протирають спочатку вологою, а потім сухою серветкою.

    Текстильні деталі можна прати вручну або за допомогою пральної машинки. Для цього спочатку огляньте їх на наявність плям. Виводити такі забруднення переважно за допомогою народних засобів: мильного розчину, соди, солі. Для видалення плям, що в'їлися, доведеться використовувати спеціальні засоби для виведення плям.

    Наступний етап - безпосередньо прання. До складу порошку не повинні входити агресивні та шкідливі речовини, які можуть викликати у дитини алергію.

    Після прання текстильні деталі потрібно ретельно прополоскати. Якщо ви робите це механічним шляхом, бажано застосувати функцію додаткового полоскання.

    Сушити тканинні елементи необхідно у розправленому стані, розклавши їх на горизонтальній поверхні. Збирати коляску можна лише після повного висихання всіх деталей.

    Регулярний догляд за коляскою – це не лише запорука здоров'я вашого малюка, але й його безпека під час прогулянки.


    Купити багатофункціональну та надійну модель дитячого транспортного засобу можна на сайті інтернет-магазину Алло. Тут ви знайдете моделі колясок на різні вагові/вікові сегменти та під будь-який бюджет.





    Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


    Пошук