Чим зайняти дитину в укритті: найрізноманітніші поради


Опубліковано 11 Жовтень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Чим зайняти дитину в укритті: найрізноманітніші поради


Чим зайняти дитину в укритті: найрізноманітніші поради

Photo: Freepik


Через низку значущих перемог українських військових, Росія б’ється в істериці. Тому найближчими днями усім потрібно бути вкрай уважними, не ігнорувати сигнали повітряної тривоги і перебувати в укриттях під час сирен. Ніхто не знає, як довго це триватиме.

«Діти в місті» зібрали для вас найкращі матеріали з того, як заспокоїти та відволікти дитину, чим зайняти та у що пограти, коли ви переховуєтесь в укритті.

Ця стаття надзвичайно корисна, тому радимо зберегти її в закладки, щоб не загубити.


Заспокоєння дитини


Перш за все батькам варто заспокоїти себе. Адже стан дітей напряму залежить від настрою батьків. Заспокоїтися та віднайти внутрішню рівновагу допоможуть обійми, дихальні вправи, тихі розмови та спеціальні ігри.


В цих статтях детальніше розписано, що робити. Сподіваємось, це буде корисно для вас та ваших дітей.


Навчання


Час в укритті можна використовувати з користю для дитини. Коли дитина заспокоїлася, тривожність знизилася, запропонуйте їй пограти або отримати корисні навички.


Розвиток



Photo: Freepik


Нижче зібранні статті від «Діти в місті», як прокачати мозок і навички дитини в ігровій формі. В основному, тут приділяється увага розвитку інтелекту дитини.


Творчість


Часто дитину найкраще заспокоює те, що вона любить робити найбільше. Наприклад, хобі. Найчастіше, це хобі – малювання. То чому б не використати час, проведений в укритті, для розвитку творчих здібностей дитини?


Що подивитись


Слідкуйте за настроєм і станом дитини. Якщо дитина втомлена і апатична, дозвольте їй деякий час побути в цьому стані. А щоб думки не завели її у непотрібний негативний настрій, запропонуйте переглянути щось на смартфоні чи планшеті – це може бути улюблене кіно, мультфільм, серіал тощо.


Також це можуть бути шоу на YouTube або цікаві екскурсії:


Що почитати



Photo: Freepik


Скільки б років не було дитині, спробуйте почитати їй вголос. Голос рідної людини заспокоює. Якщо дитина достатньо доросла, запропонуйте їй, щоб вона почитала вам. Це також відволіче дитину та знизить рівень тривожності.


Безпека


І наостанок. Де б ви не були, пам’ятайте про безпеку, як в укритті, так і поза його межами. Складайте з дитиною плани дій, вивчіть їх напам’ять. В разі небезпеки вони можуть врятувати життя вам і вашій дитині.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук