Реформа НУШ у середній освіті: де вчитися вчителям


Опубліковано 02 Вересень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Реформа НУШ у середній освіті: де вчитися вчителям


Реформа НУШ у середній освіті: де вчитися вчителям

Photo: НУШ


Наприкінці серпня громадська спілка «Освіторія» за підтримки Міністерства освіти і науки України та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) організувала безкоштовне навчання для педагогів, яке покликане підвищити їхню кваліфікацію.


Реформа НУШ


Йдеться про вчителів середньої школи, які потребують отримання необхідних знань та навичок для викладання предметів відповідно до реформи НУШ. Цей курс підвищення кваліфікації було створено спільно з провідними педагогами та експертами.

Як заявила голова громадського союзу «Освіторія» Зоя Литвин, реформа НУШ має позитивні результати та велику підтримку в суспільстві. Батьки стали більше довіряти вчителям, а учні з більшою зацікавленістю ставитись до навчання.


«За кордоном навчання у школах вже організовано за стандартами, які передбачені реформою НУШ в Україні. Переваги такого підходу безпосередньо відчули батьки, які після початку війни поїхали за кордон та віддали дітей до місцевих шкіл», - зазначає Зоя Литвин.


Вона переконана, що впровадження нових стандартів зараз має ще більше значення. А щоб процес йшов швидше та ефективніше, українським вчителям потрібна допомога.


Читайте також: Школа під час військового стану: як дітям поводитися і що має бути в рюкзаку


Курс для вчителів


Зазначається, що на курсі вчителів навчатимуть впроваджувати НУШ у базову середню освіту на прикладі 5-6 класів. Опрацьовуватимуться освітні програми та базові навчальні плани. Педагогам розкажуть про вікові особливості когнітивних функцій мозку, здібності та пізнавальні функції дітей. Також вчителі дізнаються про сучасні методи викладання предметів та оцінювання в НУШ.


Навчання проходитиме в онлайн-університеті «Освіторії». Уроки будуть доступні після реєстрації.


До кінця серпня до навчання приєдналося вже понад 5,5 тис. учителів по всій Україні.

Додамо, що паралельно з онлайн-навчанням проходитиме офлайн-навчання для вчителів, які хочуть стати сертифікованими регіональними тренерами НУШ для базової середньої освіти. Вчителі зможуть обрати тему, яку вивчатимуть та викладатимуть надалі як тренери.


Дізнатися більше про навчання офлайн можна за посиланням.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук