Як вибрати електросамокат для дитини


Опубліковано 27 Липень 2022 о 12:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Статті >  Як вибрати електросамокат для дитини


Як вибрати електросамокат для дитини

Photo: Діти в місті


Електросамокати швидко набирають популярність серед усіх вікових категорій.


Вибираючи електросамокат для дітей, потрібно врахувати безліч факторів, які важливі для комфорту та безпеки вашої дитини.


Переваги цього транспортного засобу можна перераховувати безкінечно. Його компактність, простота та мобільність дозволяють йому займати перші місця у списках найочікуваніших подарунків.


Переваги електросамокатів


Якщо вибирати серед активностей для дітей та підлітків, то самокати без сумнівів є одним із найбезпечніших засобів пересування. Крім цього, навчитися кататися на електросамокаті набагато простіше, ніж, наприклад, на скейті чи роликах.


Основні плюси:

  • безпека,
  • займає мало місця,
  • хороший ціновий діапазон,
  • простий в експлуатації та обслуговуванні,
  • легко навчитися кататися,
  • безпечний для довкілля.


Крім усього іншого, на самокаті легко кататися практично будь-якими дорогами. Його можна сміливо брати на прогулянку, оскільки він не такий громіздкий, як велосипед. За потреби можна скористатися громадським транспортом і самокат не стане проблемою для швидкого пересування великим містом.


На що звернути увагу при виборі самокату



Photo: Freepik


Купуючи самокат дитині, перше, на що потрібно орієнтуватися, це вік. Від віку дитини залежатимуть габарити самокату, а також допустиме навантаження. Важливо звернути увагу на можливість регулювання висоти керма. Це дозволить взяти самокат, який прослужить вашій родині не один рік.


Важливі характеристики:

  • допустиме навантаження,
  • швидкість,
  • акумулятор,
  • електродвигун
  • колеса та амортизатори.



Photo: Freepik


Всі ці моменти сильно впливають на якість і, відповідно, на роботу електросамокату.

Так, наприклад, хороші колеса гарантують безперешкодне пересування навіть проблемними дорогами. Литі колеса неможливо проколоти, але амортизація у них не така хороша, як у надувних. Тому варто вибирати модель з урахуванням якості доріг, якими ви будете кататися.

Від типу акумулятора залежить, як довго дитина зможе кататися без перерви на підзарядку. Деякі моделі можуть проїхати без підзарядки до 25 км.

Чим молодша дитина, тим меншу швидкість на транспортному засобі потрібно вибирати. Дітям до 12 років фахівці радять обмежитися швидкістю 15 км/год. Можна вибрати самокат, який розганяється до 25 км/год, але в такому разі на ньому має бути можливість регулювати та виставляти максимально допустиму швидкість.

Не забудьте вибрати аксесуари для захисту, щоб убезпечити дитину від можливих падінь. Шолом, наколінники та налокітники найчастіше можна придбати в тому самому магазині, де ви замовляєте самокат.


У будь-якому випадку, електросамокат стане чудовим подарунком та чудовим вкладенням в активний відпочинок вашої дитини.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук