Планшет – ідеальний помічник для школяра та студента


Опубліковано 15 Липень 2022 о 12:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Статті >  Планшет – ідеальний помічник для школяра та студента


Планшет – ідеальний помічник для школяра та студента

Photo: "Діти в місті"


Через мобільність і зайнятість сучасних дітей, вони постійно знаходяться в пошуку універсального гаджета, який можна використовувати і для навчання, і для дозвілля.


На відміну від ноутбука, вартість планшета більш доступна та підйомна для батьків. При цьому хороші планшети практично не поступаються ноутбукам у функціональності та готові закрити базові потреби дитини.


Очевидні переваги


Планшет є оптимальним варіантом, якщо вибирати між великим смартфоном чи комп'ютером. Гаджет можна використовувати для навчання, ігор, читання та перегляду фільмів. Його екран досить великий, щоб з комфортом виконувати завдання та дивитися відео. А його компактність дозволяє носити його навіть у невеликому рюкзаку.


Плюси планшета:

  • компактність,
  • доступна ціна,
  • універсальність,
  • мобільність,
  • сенсорний екран, який замінює клавіатуру та мишу,
  • наявність гарної камери.


Навіщо дитині планшет?



Photo: Freepik


Дітям XXI століття потрібно набагато більше інформації, ніж їхнім одноліткам 20 років тому. Вони навчаються, вивчають світ, тренують нові навички та скіли за допомогою гаджетів. Свій вільний час та відпочинок діти теж проводять у віртуальному світі. Як би це не подобалося батькам, у більшості сімей це давно стало нормою. Безумовно, час, проведений із гаджетами, потрібно контролювати та обмежувати. Але заперечувати те, що смартфони, планшети та ноутбуки стали нашими вірними супутниками, не вдасться.


Дитина може використовувати планшет не лише для ігор. Цей гаджет відкриває велике поле для діяльності:

  • читання книг онлайн,
  • навчання (маса додатків для покращення знань у всіх сферах, створення презентацій),
  • зв'язок (дитина може використовувати гаджет для спілкування та онлайн-навчання),
  • професійний розвиток (вивчення програм, робота в яких знадобиться у майбутньому),
  • дозвілля (фільми та ігри),
  • планшет можна використовувати для фото- та відеозйомки,
  • іноді у планшетах доступна функція малювання.


Варто зазначити, що в деякі планшети можна вставляти SIM-карту, що дозволяє завжди мати доступ в Інтернет, де б ви не знаходилися.


Який планшет вибрати?



Photo: Freepik


При виборі планшета враховуйте потреби дитини. Для маленьких дітей можна вибрати найпростіші моделі, які підтримують лише основні функції. Для школярів та студентів потрібно шукати гаджет, який зможе стати повноцінним помічником в освітньому процесі.

Вибирайте планшет із гарною батареєю, щоб гаджет міг довго працювати автономно без підзарядки.

Важливий параметр – обсяг пам'яті. Зважайте на те, що сучасні програми займають багато пам'яті. Крім цього, якщо ваша дитина зберігатиме на планшеті багато фото, відео та інших робочих файлів, їй знадобиться запас пам'яті.

Розмір планшета також важливий. Чим більше роботи потрібно виконувати на гаджеті, тим більше він має бути. Це питання не лише зручності, а й здоров'я, адже працювати з великим екраном набагато краще для очей.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук