Чим металевий конструктор корисний для дітей?


Опубліковано 28 Червень 2022 о 13:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Статті >  Чим металевий конструктор корисний для дітей?


Чим металевий конструктор корисний для дітей?

Photo: bi.ua


Дитина завжди виявляє непідробний інтерес до того, з чого і як виготовлені різноманітні машини, механізми і навіть домашня техніка. Найчастіше відповіді на такі питання дають різні дитячі енциклопедії. Але коли настає час, дитині стає доступним самостійне конструювання. Зазвичай складання різних моделей походить з підручних матеріалів, але найкраще з цим завданням справляються конструктори. А особливо – металеві. Особливості таких конструкторів та користь для дитини – про це далі.


Користь ігор з конструктором із металу


Конструктор металевий – це можливість створення як відомих механізмів (машинок, літаків, човнів тощо.), так і неіснуючих моделей. Це чудова підмога для винахідництва та прояву фантазії.


Ще конструктор із металу – це така користь для дитини:

  1. Дитина з ранніх років може відчути себе винахідником. Загравшись з конструктором, малюк може уявити себе авіаконструктором і навіть побувати у космосі. Дитяча фантазія на все це здатна!
  2. Конструктор – спосіб поповнювати колекцію іграшок. А коли зібрана модель набридне, її завжди можна розібрати та перетворити на щось нове.
  3. Якщо деталі відомого LEGO з'єднуються дуже легко, деталі металевого конструктора кріпляться складніше. Дитині знадобляться ключі, викрутки, болти, гвинти, гайки та інші елементи кріплення. Звичайно, саме тому у конструктора існує вікове обмеження. Такі кріплення розвивають технічне мислення та дрібну моторику.
  4. Якщо дитині ще важко поєднувати деталі, їй можуть допомагати дорослі – і це робить із іграшки чудову сімейну гру.
  5. Граючи конструктором із металевих деталей, дитина розвиває не лише деякі фізичні, а й творчі якості. А ще розвиватимуться посидючість та терплячість, акуратність та відповідальність.
  6. Металевий конструктор – один із оригінальних способів розвивати у маленького хлопчика чи дівчинки механічну пам'ять та дотик.


Як збирати металевий конструктор?


Не переживайте – у кожному наборі, крім маси дрібних деталей, є схема-інструкція. У ній часто є докладні посібники зі збирання різних моделей. Способи кріплення деталей наочно проілюстровані.


Поясніть молодому конструктору, що після того, як йому вдасться скласти базові моделі, він може збирати не за схемами і виявляти фантазію. Головне – завжди шукайте стікер із віковою міткою і купуйте такий конструктор, тільки коли вік дитини йому відповідає.

 





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук