Чи варто переплачувати за коляску 3 в 1?


Опубліковано 20 Червень 2022 о 12:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Статті >  Чи варто переплачувати за коляску 3 в 1?


Чи варто переплачувати за коляску 3 в 1?

Photo: Алло


Майбутні батьки з цікавістю придивляються до перших дитячих речей, бажаючи купити все найдорожче для свого чада. Вибираючи коляску, багато хто зупиняється на варіантах 3 в 1, думаючи, що активно користуватимуться таким багатофункціональним девайсом до триліття дитини.

Але колиска вам знадобиться максимум до 6 місяців, поки дитина не почне сидіти. Прогулянковий блок також рідко використовується для дітей старше півтора-два роки, оскільки звичайні прогулянкові коляски набагато мобільніші та легші. А автокрісло може зовсім не знадобиться.


Який візок вибрати для новонародженої дитини


До вибору першого дитячого транспорту треба поставитися серйозно, але варто пам'ятати, що дорожче не означає краще. Якщо ви хочете вибрати дитячі коляски в Запоріжжі, то рекомендуємо придивитися до варіантів 2 в 1 (люлька плюс прогулянковий блок) і не переплачувати за наявність автокрісла.


Чому невигідно купувати коляску 3 в 1:

  • Третій блок швидше не автокрісло, а люлька-переноска. Через особливості форми вона вузька і з нерівним дном, дитині рекомендується бути там не довше 30-40 хвилин.
  • У такому перенесенні дитині нормально вистачає місця максимум до місяців 4-6. Якщо цей вік припадає на холодну пору року, то ставити на шасі і прогулюватися не варіант, тому що задує вітер, дощ, у теплому одязі тісно.
  • Сама переноска досить важка – близько 4 кг, тому мамам користуватися цим девайсом не так легко, як виглядає на відео-оглядах.
  • Зняти самостійно переноску з дитиною з шасі і поставити в машину практично неможливо, ще треба відкріпити перехідники, щоб конструкція була стійкою.
  • Є питання і до безпеки, при потребі краще купіть окремо автокрісло перевірених брендів від 0 до 18 кг (на переносці максимальна вага вказана 10-12 кг).


    На що звернути увагу при виборі коляски


    Складно зрозуміти всі недоліки та переваги коляски, коли очікуєш на первістка – всі нюанси розумієш вже в процесі активної експлуатації. Спробуємо перерахувати, на що треба звертати увагу при виборі автомобіля для новонародженого, щоб йому і мамі було зручно і просто.


    Важливі деталі при виборі коляски:

    1. Візок повинен бути надійним, але не важким, щоб можна було легко винести на вулицю і занести назад у квартиру (корпус може бути алюмінієвий).
    2. Великі колеса забезпечать кращу прохідність, що важливо при їзді бездоріжжям і снігом, також легше виїжджати на бордюри.
    3. Надувні колеса забезпечують м'якшу їзду. Якщо колеса з пінки, наявність хороших амортизаторів обов'язкова.
    4. Бажано, щоб тканина була натуральною, щоб улітку не так було спекотно.
    5. Капюшон, який можна повністю закрити або відкрити, знадобиться як на люльці, так і на блоці.
    6. Якщо спинка прогулянкового блоку розкладається повністю (у лежаче положення), дитині буде зручно спати на прогулянці.
    7. Восени особливо актуальна наявність дощовика, а навесні-літом антимоскітної сітки, взимку для дітей віком від півроку може знадобитися чохол на ніжки.
    8. Якщо в будинку старий маленький ліфт, при покупці зважайте на габарити коляски.
    9. Великий кошик знадобиться для іграшок і значно спростить похід у магазин.
    10. Механізм складання має бути зручним, а візок у складеному вигляді не займати багато місця.
    11. Зручно, коли ручка регулюється нескладно, а прогулянковий блок можна легко зняти і переставити обличчям до мами або навпаки.


    Враховуючи ці рекомендації, на сайті Алло.юа можна підібрати найбільш вдалий варіант коляски за гарною ціною.





    Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


    Пошук