Інтернет для навчання: як він допоможе школярам та студентам?


Опубліковано 26 Січень 2022 о 12:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Статті >  Інтернет для навчання: як він допоможе школярам та студентам?


Інтернет для навчання: як він допоможе школярам та студентам?

Photo: з вільних джерел


Ще 15 років тому було проблематично уявити, що необхідні знання можна отримати деінде, крім бібліотеки. Саме там збиралися учні різних навчальних закладів для написання рефератів тощо.

Сьогодні ж усі дані можна отримати не виходячи з дому, якщо підключити інтернет у Запоріжжі від Київстар та налаштувати пристрої. На цьому можливості мережі для навчання не обмежуються — достатньо звернути на них увагу.


Яка техніка може знадобитися?


Залежно від віку та складності завдання школярі можуть застосовувати різноманітні прилади:

  • смартфони;
  • планшети;
  • ноутбуки;
  • комп'ютери.

Всі перераховані пристрої виділяються однією перевагою - вони підключаються до інтернету і тим чи іншим способом здатні допомогти школярам у процесі навчання.


Різна техніка для вирішення задач


Залежно від поточного процесу можна використовувати різноманітні прилади. Так, смартфон та планшет оптимально підійдуть для прослуховування лекцій та усної відповіді на уроках за допомогою спеціалізованих програм Zoom та Skype. Вони ж допоможуть читати підручники та відповідати на прості тести. Потужності пристроїв для цього більш ніж достатньо. Комп'ютер та ноутбук вже знадобляться для роботи в текстових програмах, створення рефератів, обробки масивів інформації.


Як контролювати процес навчання?


Деяких батьків може зацікавити момент обмеження підключення пристроїв до сторонніх ресурсів. Щоб у процесі навчання школярі не відволікалися на розважальні канали досить просто заблокувати доступ до них. Зробити це можна як на самому пристрої за допомогою сторонніх додатків, так і на роутері, встановивши режим батьківського контролю. Залежно від встановлених налаштувань у певні дні або години учень не зможе зайти до соціальних мереж та інших ресурсів, які не пов'язані з процесом навчання.



Читайте також: Як зробити дистанційне навчання ефективним






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук