Топ-8 «за» на користь навчання за кордоном


Опубліковано 21 Січень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Топ-8 «за» на користь навчання за кордоном


Топ-8 «за» на користь навчання за кордоном

Photo: Freepik


Сьогодні навчання за кордоном вже не виглядає таким недосяжним, як це було 15-20 років тому. Дедалі більше українських сімей знаходять способи відправити своїх дітей здобувати освіту за межами України. «Діти в місті» розкажуть, чому навчання за кордоном стає все більш популярним, і які його очевидні переваги.


Англійська мова


Перше, що спадає на думку при обговоренні освіти за кордоном, це вивчення іноземної мови. У світі без кордонів англійська стає не просто перевагою, а необхідністю. Якими б не були здібності дитини до вивчення мови, потрапивши в іноземну школу, вона її обов'язково вивчить.


Якість освіти


Попри те, що в Україні часто недооцінюють європейську чи американську освіту через її вузькопрофільність, вона більш адаптована до сучасних реалій. У багатьох школах діти вже у старших класах обирають ті предмети, які знадобляться їм для майбутньої професії.


Диплом


Photo: Freepik


Отримати диплом міжнародного зразка, який відкриє двері до найкращих європейських ВНЗ, - це ще одна причина вчитися за кордоном. Це рішення може стати важливим кроком для успішного майбутнього дитини, адже після закінчення європейського університету для неї будуть відчинені двері в компаніях у всьому світі.


Читайте також: Чому українці відправляють дітей навчатися за кордон: плюси та мінуси освіти за межами України


Виховання особистості


Навчання за кордоном робить дитину більш самостійною та відповідальною. Підліток швидше дорослішає, вчиться приймати самостійні рішення, покладатися на себе. Це чудовий досвід, який допомагає сформуватися зрілій успішній особистості та сильному характеру.


Кругозір


Потрапляючи за кордон, дитині доводиться не тільки знайомитися з культурою нової країни, але також дізнаватися багато нового про світ. Нове суспільство, інші правила, люди з іншими поглядами – все це вчить дитину дивитись на різноманітність сучасного світу ширше.


Подорожі



Photo: Freepik


Навчання у закордонному ВНЗ нерідко дає можливість дитині подорожувати. Особливо, коли йдеться про старшокласника. Це можуть бути поїздки, пов'язані з навчанням – різноманітні конференції та заходи. Також дитина може мандрувати зі своїми друзями на канікулах.


Знайомства та зв'язки


Шкільні друзі часто лишаються з нами на все життя. Тим більше, що зараз підтримувати дружбу на відстані не важко. Знайомі та друзі за кордоном – це чудові та корисні контакти для обміну знаннями, інформацією та, можливо, допомоги один одному. Багато успішних компаній, як відомо, створювали шкільні друзі.


Вам може стати в нагоді наша стаття: Навчання за кордоном: особистий досвід


Пошук свого шляху


Незважаючи на юний вік дитини, навчання за кордоном дозволить їй зрозуміти, чого вона хоче у майбутньому. Українські школярі нерідко мають проблеми з вибором професії та напрямком діяльності. У Європі приділяють велику увагу профорієнтації, допомагаючи дітям знайти свої сильні сторони та визначитися зі своїм покликанням.


Читайте також: Як підготувати дитину до навчання за кордоном






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук