В Україні відкриють «Школи супергероїв» для хворих дітей


Опубліковано 10 Січень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  В Україні відкриють «Школи супергероїв» для хворих дітей


В Україні відкриють «Школи супергероїв» для хворих дітей

Photo: facebook/ Школа супергероїв


З 1 січня 2022 року розпочинає свою роботу «Школа супергероїв», яка працюватиме в лікарнях та реабілітаційних центрах по всій Україні. Про запуск нової держустанови розповіла заступниця міністра освіти та науки Віра Рогова.


Освіта для всіх


«Школа супергероїв» була створена для того, щоб дати можливість отримувати освіту дітям, які знаходяться на довготривалому лікуванні. Вона була створена Кабміном і вже розпочала роботу в семи центрах у п’яти областях України. Спеціалізовані школи відкрили у Херсоні, Києві, Хмельницькому, а також у Дніпропетровській та Житомирській областях. Наприкінці грудня був відкритий ще один центр на базі Харківської міської дитячої клінічної лікарні №16. Також заплановано відкриття школи в Черкаському обласному онкодиспансері.



Photo: facebook/ Школа супергероїв


У Міносвіти зазначили, що з часом планується відкрити 28 навчальних центрів у різних куточках України. Як повідомили у відомстві, в 2022 році на діяльність шкіл в закладах охорони здоров’я виділили на 27% більше коштів, ніж минулого року.

Зазначається, що право на навчання в «Школі супергероїв» матимуть діти, які перебувають на лікуванні більше двох тижнів. Заняття не мають заважати лікуванню дитини, тому проводитимуться у вільний від процедур час.


Читайте також: Український Гарвард: яким буде Президентський університет


Як працюватимуть школи



Photo: facebook/ Школа супергероїв


Державна установа «Школа супергероїв» відноситься до управління Міносвіти. Це буде доволі масштабна організація з директором, піклувальною радою та секретаріатом. У кожного центру буде окремий керівник.

Крім цього, в кожній школі працюватиме вихователь, вчитель початкових класів, асистенти та методисти, психолог.

Зазначається, що при кожній медичній установі будуть створені класи з усім необхідним для навчання. Уроки проводитимуть у класах, а також індивідуально – біля ліжка хворого. Для дітей, які перебувають в ізольованих боксах, будуть проводити навчання за допомогою відеозв’язку. У «Школі супергероїв» не буде домашніх завдань та оцінок.


Читайте також: У Міносвіти оновили правила оцінювання учнів початкових класів: подробиці






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук