Топ-5 напоїв з гарбуза для дітей


Опубліковано 14 Жовтень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Топ-5 напоїв з гарбуза для дітей


Топ-5 напоїв з гарбуза для дітей

Photo: Freepik


Думаєте, чим пригощати дитину в осінній похмурий день, щоб порадувати її? Пропонуємо рецепти смачних напоїв з сезонного овоча — гарбуза!


Компот з гарбуза на зиму


Інгредієнти на 12 порцій:

  • цукор — 450 г;
  • гарбуз — 1 кг;
  • оцет — 1 ч. л.;
  • вода — 1 л.


Приготування:


Очистіть гарбуз від шкірки і насіння. Виріжте всю волокнисту частину. Наріжте гарбуз невеликими кубиками, покладіть в зручний посуд і засипте цукром.

Влийте в миску воду. Намагайтеся використовувати таку, в якій вода буде тільки злегка покривати нарізаний гарбуз. Ставте гарбуз на плиту в каструлі, нагрівайте і додайте оцет. Оцет потрібен для того, щоб шматочки гарбуза залишалися цілими і гарними.

Варіть компот до готовності близько 20-ти хвилин. Коли гарбуз звариться, зніміть каструлю з вогню і дайте компоту охолонути.

Такий компот можна також консервувати в банки на зиму. А шматочки гарбуза в напої будуть дуже смачними та вітамінними ласощами в зимову пору.


Смузі з гарбуза


Photo: Freepik


Інгредієнти:

  • 1/3 чашки гарбузового пюре;
  • 1/2 чашки молока;
  • 1 ст. ложка меду;
  • 1 чашка кубиків льоду;
  • трохи тертого мускатного горіха.

 

Приготування:


Пюре з відвареного гарбуза, молоко, мед, лід і дрібку тертого мускатного горіха помістити в чашу блендера. Збити всі інгредієнти до утворення однорідної маси, перелити смузі в охолоджений високий стакан і подавати до столу.


Гарбузовий кисіль


Інгредієнти на 2 порції:

  • гарбуз — 300 г;
  • кукурудзяний крохмаль — 1 ч. л.;
  • цукор — 1 ч. л.;
  • вода — 250 мл.


​​Приготування:


Очистіть від шкірки і від насіння гарбуз і натріть його на дрібній тертці. Саме натертого гарбуза має бути 300 г. Вичавіть з гарбузового пюре весь сік, користуючись для цього мокрою марлею.

Змішайте сік з 250 мл. води, залиште 2 столові ложки води для розведення крохмалю. Поставте в каструлі на плиту гарбузовий сік з водою і доведіть до кипіння.

Влийте туди розведений крохмаль і варіть, помішуючи, щоб не було грудочок. Додайте цукор. Як тільки кисіль закипить, зніміть його з вогню і остудіть.


Гарбузовий кисіль — дуже корисний напій не тільки для малюків, а й для дорослих. Також його можна запропонувати дитині і його друзям на вечірці на честь Хеллоуїна.


Гарбузовий напій з апельсином і імбиром


Photo: Freepik


Інгредієнти:

  • 700 г нарізаного і очищеного гарбуза;
  • 3 апельсина;
  • 1 см свіжого кореня імбиру.


Приготування:


З очищеного і нарізаного на кубики гарбуза приготувати фреш.

Зробити сік з апельсинів і додати до нього свіжовичавлений сік зі шматочка імбиру. Змішати всі соки в великому глечику і подавати з льодом.


Домашній гарбузовий сік


Інгредієнти на 5 порцій:

  • цукор і вода — за смаком;
  • гарбуз — 1 кг.


Приготування:


Очистіть гарбуз і наріжте кубиками одного розміру. Залийте водою і поставте на плиту на помірний вогонь. Варіть овоч до тих пір, поки він не розм’якне. Але переварювати його не варто.

Після того, як гарбуз приготувався, складіть його в блендер, подрібніть. Додайте в пюре цукор і добре перемішайте. Змішайте подрібнений гарбуз з гарбузовим відваром, розлийте по простерилизованним банкам і закрийте кришками, дайте охолонути.

Через пару днів сік можна давати дітям! Такий напій освіжає і бадьорить восени, а якщо закатати його в банки, то подарує гарний настрій ще й взимку!






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук