Активна весна: як вибрати самокат для дитини


Опубліковано 19 Квітень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Активна весна: як вибрати самокат для дитини


Активна весна: як вибрати самокат для дитини

Photo: Freepik


Всі діти обожнюють кататися на самокаті. Крім того, такий транспорт має ряд переваг: його легко виносити на вулицю та брати з собою в подорож, він не займає багато місця в квартирі й важить набагато менше велосипеда. На самокаті може їздити навіть 2-х річний малюк, який із задоволенням наздоганятиме маму не пішки, а на невеликій швидкості.


«Діти в місті» підготували для вас добірку найзручніших самокатів для дітей різного віку.


Користь від катання на самокаті


Перед тим, як визначитися з ідеальним самокатом для вашого малюка, варто з’ясувати чи потрібен взагалі такий транспорт та яка від нього користь.

Сучасним дітям, а особливо в умовах карантину, як ніколи необхідна фізична активність. Самокат чудово справлятиметься з цією задачею, адже під час їзди задіяні ноги, руки та суглоби. Для прикладу, на велосипеді активно працюють лише ноги, тоді як руки динамічно не розвиваються.

Важливим аспектом є те, що травмуватися на самокаті досить складно. Адже види самокатів для дітей не дають змогу розвивати велику швидкість, і в разі небезпеки можна легко зістрибнути.


Місця для прогулянок


Бажано шукати місця з рівним асфальтовим покриттям, та якомога далі від дороги. Якщо ви плануєте йти до парку пішки, виберіть маршрут з мінімальною кількістю трамплінів, ям та перетинів з дорогами, щоб малюку було зручно та безпечно їхати.


Види самокатів


Чотириколісний самокат


Для найменших водіїв радимо вибрати чотириколісний самокат. Здебільшого такі моделі виконані з пластику, тож вони легкі. Крім того, вони не дозволяють сильно розігнатися, тож дитина не травмується в разі невдалого падіння. Недоліки такого самоката — відсутність механізму складання та регулювання висоти керма, але вони цілком компенсуються очевидними перевагами.


Триколісний самокат

Photo: Freepik


Триколісні моделі також дуже стійкі, та крім цього, мають ряд переваг: їх можна компактно скласти, підняти і опустити кермо. Якісні моделі мають гальма та поліуретанові колеса, що не торохтять під час їзди, забезпечуючи плавність руху. У півтора року дитина зможе навчитися триматися на самокаті й самостійно відштовхуватися, але мамі доведеться трошки допомагати дитині повертати і тримати рівновагу, адже триколісні моделі дещо важче своїх пластикових попередників. Але якщо купити якісний триколісник з регульованим кермом, то він прослужить дитині до 5 років.

Третє колесо може бути розташоване як ззаду, так і попереду, особливої різниці дитина не відчуває. Втім, якщо 2 колеса будуть попереду — самокат буде стійкіший, якщо ззаду — більш маневровий.


Самокат-трансформер


Ваш малюк може одного дня кататися на самокаті, а іншого — опановувати велобіг, а вам не доведеться купувати гараж під дитячий «автопарк». Самокати-трансформери зазвичай коштують дорожче, однак і прослужать довше.


Двоколісний самокат

Photo: Freepik


На сучасному ринку є багато варіацій двоколісних самокатів. Радимо звернути увагу на вагу та маневровість. Самокат має бути легким, тож краще обирати раму з алюмінію.

Важливо розуміти, що чим більший діаметр коліс, тим вищу швидкість розвиватиме самокат. Тож обов’язково вибирайте моделі з гальмами.

Самокат з великими колесами буде згладжувати нерівності дороги та значно простіший в керуванні.


Інерційний самокат


Така модель самоката з трьома колесами і двома платформами дозволяє розвивати пристойні швидкості внаслідок особливих рухів ногами. Варто зазначити, що такий самокат добре розвиває дитину фізично, тренує координацію рухів, при цьому освоїти його зможе навіть малюк 3-х років. Така модель буває 2-хв видів: управління ногами та управління рухами корпусу. Новачкам варто купувати саме другий варіант самоката — він більш стійкий і з ним легше справлятися.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук