Квест за мотивами Гаррі Поттера: готовий сценарій і покрокова інструкція для батьків


Опубліковано 05 Лютий 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Квест за мотивами Гаррі Поттера: готовий сценарій і покрокова інструкція для батьків


Квест за мотивами Гаррі Поттера: готовий сценарій і покрокова інструкція для батьків

Photo: Freepik


Книгам про Гаррі Поттера вже понад 20 років, але шанувальників у чарівного світу не стає менше. Більш того, нове покоління дітей із задоволенням вливається в ряди фанів. Та й сам чарівний світ не стоїть на місці, поступово розширюючи Всесвіт світу магії.

Якщо ваша дитина шанувальник Гаррі Поттера, або просто вірить в чудеса - це відмінний привід влаштувати їй незабутнє свято за мотивами казки. «Діти в місті» підготували покроковий сценарій, який допоможе вам провести справжній квест в домашніх умовах. Це може бути свято в честь дня народження, з нагоди закінчення навчання або просто сімейна вечірка.


Приготування


Щоб створити необхідну атмосферу потрібно трохи попрацювати. Чим більше декорацій ви зможете створити своїми руками або купити, тим цікавіше вийде квест. Більшу частину декорацій можна створити з паперу або старого одягу. Наприклад, дементора можна змайструвати з чорної, попередньо розірваної футболки. Голову примари - створити з пляшки, зверху якої наклеїти папір. Мандрагор можна створити з ляльок або змайструвати з паперу. До стелі приклейте ключики, а в кутках кімнати розставте казанки.

У мережі можна знайти покрокову інструкцію практично до будь-якого декору з фільму. Для квесту ж вам обов'язково знадобиться розподільний капелюх, який також можна зробити з різних підручних матеріалів.



Video: Wizardry Workshop


Частування


Обов'язково подумайте над частуваннями в стилі Гаррі Поттера. Це можуть бути цукерки з різними смаками, шоколадні жаби, печиво у вигляді зірок, різнокольорові льодяники.


До речі, рецепт вершкового пива з книги ви можете знайти в нашій добірці рецептів з популярних казок і мультфільмів, які можна приготувати вдома


Квест


Обов'язково оберіть персонажа, яким буде ведучий квесту. Це може бути будь-який вчитель Школи чарівництва, Плакса Міртл або будь-який інший персонаж. Візьміть будь-яку історію з фільму, яка ляже на квест. Кінцевою точкою може бути пошук золотих снітчей (їх можна змайструвати з цукерок в золотій обгортці), пошук частувань (торта і солодощів) або навіть полювання на Волан-де-Морта.


Підготуйте листи-запрошення в Хогвартс, які ознаменують початок квесту. Але можна обійтися і без них.


Перед навчанням всім чарівникам потрібна паличка. Першим завданням має стати майстер-клас з виготовлення чарівних паличок. Використовуйте палички від суші, які діти будуть прикрашати на свій смак. Їх можна обмотати різнобарвним скотчем, прикрасити наклейками, стікерами, красивими нитками та іншими прикрасами.

Далі слід розподілити гостей по факультетах. Якщо у вас є капелюх, проведіть церемонію розподілу як у фільмі. Усаджуйте дітей на стілець, тримайте капелюх і включайте запис з назвою факультету. Записи можна підготувати заздалегідь, записавши з фільму. Якщо капелюха немає, використовуйте будь-яку шапку, в яку складіть записки з назвами факультетів.



Video: Top Moments


Після розподілу запропонуйте дітям вирішити першу головоломку. Покладіть в коробку 26 гривень дрібними грошима, на папері намалюйте квадрати для слів з виділеними буквами. Гості повинні порахувати точну суму грошей і написати її на папері прописом. У виділених клітинах опиняться літери, з яких складеться підказка.


(ДвАдцять Шість гРивень) - відповідь ШАР. Це означає, що наступна підказка повинна бути в кульці, яка знаходиться в кімнаті.


У кульці дітей чекає наступне завдання: «Навести порядок в бібліотеці». Завдання полягає в тому, щоб розставити всі книги Гаррі Поттера в правильній послідовності. Якщо книг у вас немає, намалюйте корінці і наклейте їх на наявні книги.

Коли завдання виконано, ведучий пропонує дітям відгадати кросворд, ставлячи питання з фільму. Відповівши на них, діти отримають підказку, де шукати наступне завдання. Кросворд можна роздрукувати або намалювати. Букви, з яких вийде слово, виділені.

  1. Як називається школа, де вчився Гаррі Поттер? (Хогвартс)
  2. У скільки років діти потрапляють до Хогвартса? (Одинадцять)
  3. Як звуть маму Гаррі Поттера? (Лілі)
  4. Як називається провулок, де чарівники купують приналежності до школи? (кОсий)
  5. Чим пригощали Гаррі після зустрічі з дементором, щоб він міг відновити сили? (шоколаД)


З кросворду діти повинні скласти слово «Холод» і зрозуміти, що наступна підказка знаходиться в холодильнику. У холодильник слід покласти карту квартири і відзначити на ній кімнату, де підготовлено наступне завдання.


Якщо у вас є собака, нехай вона охороняє цю кімнату. Дітям належить приспати її пильність смаколиками, взятими з холодильника.


Якщо собаки немає, використовуйте цукерки з різними смаками. Можна купити стилізовані цукерки Jelly Belly або обійтися морськими камінчиками. Завдання дітей - відгадати, який смак цукерок дістався їм.

У наступній кімнаті заздалегідь приготуйте не менше 20 надутих кульок, в кожній з яких будуть записки. Пишіть будь-які слова: «Спробуй ще», «Не вдалося». В одній з кульок повинна бути фінальна підказка.



Photo: Freepik


Останній етап квесту залежить від обраної вами кінцівки. Це може бути пошук снітчей і гра в квідич. Ділимо дітей на дві команди, даємо віники і «літаємо» на перегонки за золотими снітчами.

Якщо фінальним завданням буде пошук тортика, слід зняти з нього чари відомими дітям заклинаннями і приступити до чаювання.

Якщо ж вам вдасться створити своїми руками дементора або вдягти когось у Волан-де-Морта, то дітям належить битися з темним чарівником, використовуючи заздалегідь завчені перемагаючі заклинання.



Photo: Freepik


Відзначимо, що це докладний кістяк квесту, який ви можете розширювати за власним бажанням. Все залежить від того, як багато реквізиту з фільму ви зможете знайти. Наприклад, використовуючи желейну змію, можна зробити завдання по обезголовлюванню Нагайни. Якщо у вас є іграшкова сова, одне із завдань можна пов'язати з совою Буклею з фільму.


Підключайте фантазію і незабутнє свято для вашої дитини вам гарантовано!


Читайте також: Топ-5 книг в жанрі фентезі, для шанувальників Гаррі Поттера






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук