Як батьки можуть допомогти дитині вивчити англійську?


Опубліковано 22 Січень 2021 о 15:00

Блог Діти в місті Запоріжжя >  Як батьки можуть допомогти дитині вивчити англійську?


Як батьки можуть допомогти дитині вивчити англійську?

Photo: Green Country


У такій справі, як навчання дітей англійської потрібно проявити винахідливість.

Професійні викладачі школи Green Country знають безліч способів, як допомогти дітям освоїти цю непросту мову. Застосовуються передові методики, а також безліч додаткових матеріалів і навчальних тактик. Однак, не варто забувати, що для дітей англійська - це ще одне заняття по типу шкільних уроків. Тобто, більшість дітей сприймають вивчення іноземної мови як «зобов'язалівку». Як правило, діти починають вивчати англійську з подачі батьків, а не за власним бажанням. Тому мами і тата повинні брати активну участь в навчальному процесі, а точніше, контролювати успішність. Але робити це потрібно так, щоб англійська стала для дітей чимось цікавим і веселим, а не ще одним «потрібно».


Photo: Green Country


Безперечно, оцінки і бали грають важливу роль в навчальному процесі. Це ті самі видимі результати, які дозволяють відстежити тенденцію, а також переконатися в ефективності обраного методу навчання. Англійська для дітей — це не те ж саме, що іноземна мова для дорослих. Тут важливу роль відіграє вік дитини, його здібності до мов і загальний рівень підготовки до навчання (дошкільнятам складніше на уроках, так як вони вимагають особливої дисципліни).


І якщо підліткам і учням старших класів не особливо важливий контроль з боку батьків, то дітям віком до 12 років не завадила б підтримка. Тому в цій статті ми сфокусуємось саме на дітях молодшого шкільного віку.


Якщо батьки будуть заохочувати і підтримувати дитину, уроки англійської принесуть найкращі результати.


Photo: Green Country


Почнемо з перевірки навчальних зошитів

Показати батькам свої контрольні роботи - для дітей це завжди стрес. Особливо, якщо дитина отримала не найкращу оцінку. Не поспішайте лаяти її. Постарайтеся дізнатися, чому ті чи інші правила і слова були для неї складними, і запропонуйте разом провести роботу над помилками.


Для дітей англійська мова так само складна, як і для дорослих

Тим більше, що дітям не завжди зрозуміло, для чого саме вони вивчають її. Важливо показати дитині, що уроки дійсно приносять користь. Спробуйте попросити у дитини допомоги там, де б стали в нагоді йому мовні навички. Вдамося до деяких хитрощів. Наприклад, скажіть, що ви самі подумуєте про те, щоб почати вчити англійську мову і запитайте у дитини, з чого вам краще почати.


Photo: Green Country


Проявіть інтерес до книг, за якими вчиться ваша дитина

Спробуйте прочитати який-небудь невеликий текст з підручника. Якщо вам щось незрозуміло, попросіть у дитини допомогти вам перевести ті чи інші пропозиції, або виправити вимову.


Не забувайте не тільки хвалити свою дитину за успіхи, а й хвалитися ними перед іншими

Наприклад, якщо до вас прийшли гості, попросіть дитину розповісти віршик англійською або заспівати пісеньку. Навіть якщо його вимова не ідеальна, не акцентуйте на цьому увагу, а переконаєте дитини в тому, що у неї все чудово вийшло.



*матеріал розміщений на правах реклами





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук